Print opties:

Aardbei cupcakes

Verwen jezelf met deze heerlijke aardbei cupcakes! Deze heerlijke cupcakes zijn gevuld met zoete aardbeienjam en zijn perfect voor elke gelegenheid. De luchtige cupcakes hebben een verrukkelijke aardbeiensmaak, en de jamvulling zorgt voor een extra smaakexplosie bij elke hap.

Eenvoudig te maken en een gegarandeerde favoriet bij jong en oud. Serveer ze met een zelfgemaakte mascarponecreme voor de perfecte finishing touch!

Difficulty Beginner
Servings 12
Ingrediënten
    Cupcakes
  • 180 grammen ongezouten roomboter
  • 100 grammen kristalsuiker
  • 180 grammen zelfrijzend bakmeel
  • 14 grammen eiwitpoeder
  • 4 eieren
  • snuf zout
  • Vulling & topping
  • ±200 grammen aardbeienjam (Ik gebruik die met 0% suiker!)
  • 125 milligram slagroom light
  • 2 eetlepels vanille suiker
  • 250 grammen mascarpone
  • 12 aardbeien (Ter decoratie)
  • Aantal blokjes witte chocolade (Ter decoratie)
Bereidingswijze
  1. Stap 1: Klop de boter en suiker in een kom tot deze romig zijn. Het liefst doe je dit met een elektrische mixer.

  2. Stap 2: Voeg het vanille-extract en de eieren één voor één toe.

  3. Stap 3: Voeg het bakmeel en zout toe en mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag en je geen klontjes meer hebt.

  4. Stap 4: Neem een muffinvorm en plaats de cupcakepapiertjes in de holtes. Een muffinvorm zorgt ervoor dat de cupcakes mooi naar boven bakken en niet uitlopen. Verdeel het beslag over de vormpjes met een lepel. Doe in elk vormpje evenveel, zodat de cupcakes even groot worden.

  5. Stap 5: Bak de cupcakes in ongeveer 18 - 20 minuten op 180 °C. Laat ze nog even afkoelen in de muffinvorm

  6. Stap 6: Dan kun je een gat maken voor de vulling. Gebruik het liefst een appelboor (mesje kan ook) om uit het midden van elke cupcake wat cake te verwijderen. Maak het gat niet helemaal tot de bodem. Vul deze gaten met de aardbeienjam. Het makkelijkst is dat met een spuitzak & spuitmondje, maar het kan natuurlijk ook gewoon met een lepel.

  7. Stap 7: Dan ga je de topping maken. Dat doe je door 125ml slagroom op te kloppen samen met de 250 gram mascarpone & 2 eetlepels vanillesuiker. Mix dit goed samen en voeg als laatste ongeveer 100 - 150 gram aardbeienjam toe. Doe het mengsel in een spuitzak en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

  8. Stap 8: Is de mascarpone topping stevig genoeg? Dan kun je mooie toeven spuiten op de cupcakes. Ik deed dat met het 2B spuitmondje van Wilton. Daarna heb ik de cupcakes gedecoreerd met een halve aardbei & leuke witte chocolade vormpjes.

Voedingswaarden

Calorieën: 365 kcal Totaal vet: 24  g Totaal koolhydraten: 34  g Voedingsvezel: 1.3 g Proteïne: 4.6  g 

Note

Gebruik de kortingscode FOODBYROMY voor kortingen en gratis producten bij @prozis!

Romy Vossen
Een echte foodie!

Hi, mijn naam is Romy en ik ben diëtist, productontwikkelaar én sta ook nog eens onwijs graag in de keuken! Koken & bakken is onwijs makkelijk en ik hoop mensen te inspireren tot het maken van heerlijke gerechten die ook nog eens makkelijk zijn én meestal ook gezond! Daarnaast houd ik onwijs van reizen en ook daarover deel ik graag mijn tips met jou!