0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 eieren
125 gram pannenkoekenmeel
150 ml halfvolle melk
snuf kaneel
2 eetlepels suiker
20 gram boter

Nutritional information

459 kcal
Calorieën
14.7 gram
Vet
18.1 gram
Eiwit
63.1 gram
Koolhydraten
1.3 gram
Vezels
American fluffy pancakes

American fluffy pancakes

Luchtige pannenkoekjes zoals je ze in een restaurant krijgt!

  • 30 minuten
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ik wilde deze pannenkoekjes zo graag maken! Ik heb verschillende recepten gezien via Tiktok, Youtube and Pinterest. Vaak zag ik ook dat deze pannenkoekjes bij de eerste poging mislukten. Ik ging dan ook niet al te hoopvol in de slag aan de keuken. Wat bleek, het is gelukt in de eerste keer! En als mij het lukt, dan lukt het jou ook zeker! Je krijgt ze écht heel luchtig en ze smaken heerlijk :)! Ze zijn aan de andere hand niet al te gezond, maar het gaat om de balans ;).

Steps

1
Done

Voor dit recept moet je alle 3 de eieren splitten. Doe de eiwitten in een kom en de eidooiers in een beslagkom.

LET OP: Zorg dat de kom waar de eiwitten inzitten ontvet is. Dit kun je doen door hem goed schoon te maken of in te smeren met wat citroenzuur en schoon te maken met keukenpapier.

2
Done

Voeg de pannenkoekenmix, kaneel, melk en suiker bij de eidooiers en meng dit met een garde tot een glad beslag.

3
Done

Klopt het eiwit stijf, dit duurt ongeveer 5 minuten. Zorg ervoor dat ook de gardes of mixer waar je dit mee doet ontvet is.

4
Done

Wanneer het eiwit stijf is (je kunt de kom dan op zijn kop houden), spatel je voorzichtig het eiwit door de rest van de pannenkoekenmix. Zorg dat je een luchtig deeg houdt.

5
Done

Smelt een klontje boter in de pan. Ik heb een ronde vorm online besteld (van Aliexpress), maar je kunt het ook zonder vorm doen. Doe ongeveer 2 hoopjes beslag in de pan en zet het vuur laag. Bag de pannenkoekjes 2 a 3 minuten aan een kant en keer dan om. Bak ook deze kant 2 a 3 minuten.

6
Done

Serveer direct met wat stroop, banaan, kokos of andere toppings die je lekker vindt! Dit recept is genoeg voor 2 a 3 personen!

Romy Vossen

previous
Zalm teriyaki met noedels
next
Pita gevuld met groenten shoarma
previous
Zalm teriyaki met noedels
next
Pita gevuld met groenten shoarma

Add Your Comment