Ingredients
-
2 appels
-
10 plakjes bladerdeeg
-
5 theelepels kaneel
-
10 theelepels suiker
-
1 ei
Directions
Vorig jaar op 31 december werd mij (tot mijn spijt) bij 3 kramen verteld dat alle appelbeignets op waren! Ik baalde hier zo erg van, dat ik zeker wist dat het mij dit jaar niet zou overkomen! Dan maak ik ze toch zelf? Blijkt dat het helemaal niet zo moeilijk is en ze ook superlekker in de oven kunnen worden gebakken! Sla het recept zeker op voor volgend jaar!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden |
2
Done
|
Schil de appels en snijd de binnenkant weg met een appelboor. Snijd de appel in schijfjes van ongeveer 1 centimeter dik. |
3
Done
|
Leg een plakje bladerdeeg op het aanrecht. Maak het midden nat met een beetje water en leg daar een schijfje appel in. Strooi er wat kaneel op en vul het gat van de appel op met suiker. |
4
Done
|
Leg een ander plakjes bladerdeeg erop, druk goed aan en snijd een ronde vorm uit (met behulp van een glas of vormpje). Druk nogmaals de randjes goed aan elkaar, zodat er niks kan uitlopen. |
5
Done
|
Klopt een eitje en smeer dit over elke appelbeignet, strooi er nog ongeveer een theelepel suiker overheen en doe ze 25 minuten in de oven. Ik heb 7 appelbeignets gemaakt met deze hoeveelheden. Eet smakelijk! |