Ingredients
-
300 gram kipgehakt
-
1 aubergine
-
2 eetlepels paneermeel
-
300 ml pittige tomatensaus
-
200 gram broccolirijst
-
200 gram zilvervliesrijst
-
4 eetlepels tzatziki
-
verse peterselie
Directions
Ik zag deze kipballetjes op internet voorbij komen en het leek me lekker (en gezond) om dit met broccolirijst te eten. Misschien was het net iéts te gezond, dus zou ik vooral aanraden om de helft broccoli rijst en de helft gewone rijst te nemen.
Steps
1
Done
|
Schil de aubergine en snijd deze in stukjes. Kook deze daarna 10 minuten totdat de aubergine helemaal zacht is. Laat de aubergine helemaal uitlekken en dep droog met keukenpapier. Pureer de aubergine nog verder met je vork. Kook eventueel alvast de zilvervliesrijst gaar volgens de verpakking. |
2
Done
|
Mix het kopgehakt met wat paprikapoeder, peper, zout en eventueel kopkruiden in een kom en meng door elkaar. Voeg daarna de auberginepuree toe. Mocht het nog wat 'nat' zijn, voeg dan wat paneermeel toe. Draai balletjes van het mengsel. |
3
Done
|
Verhit een pan met wat olie en bak hierin de balletjes ongeveer 10 minuten. Voeg dan de pittige tomatensaus toe Laat even pruttelen. |
4
Done
|
Bak in een andere pan de broccolirijst gaar en serveer deze met de balletjes in tomatensaus en serveer met wat tzatziki en verse peterselie. |