• Home
  • Carbonara pasta met chorizo worst
0 0
Carbonara pasta met chorizo worst

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Halve chorizo worst
2 eieren
200 gram volkoren spaghetti
125 gram verse slagroom
100 gram (geraspte) Parmezaanse kaas
wat verse peterselie
50 gram rucola

Nutritional information

513 kcal
Calorieën
35.8 gram
Vet
20.6 gram
Eiwit
29.3 gram
Koolhydraten
4.7 gram
Vezels

Carbonara pasta met chorizo worst

  • 30 minuten
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ik vind carbonara saus echt het allerlekkerste wat er is! Deze pasta eet ik het liefst en wat me dan ook nog echt aan een zuidelijk land doet denken zoals Spanje is een traditionele chorizo worst. De worst die ik gebruik komt gewoon uit de Nederlandse supermarkt hoor, maar dit gerecht is erg lekker en doet je denken aan het zonnige zuiden!

Steps

1
Done

Haal het velletje van de chorizo worst en snijd deze in kleine blokjes. Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin kort de chorizo blokjes in 2 tot 3 minuten. Leg ze daarna op wat keukenpapier zodat dat het vet opneemt.

2
Done

Breng wat water aan de kook en kook hierin de volkoren spaghetti totdat deze gaar is.

3
Done

Pak ondertussen een kommetje voor de saus. Splits de eidooiers van het eiwit in een kommetje. Doe de 2 eidooiers in een kommetje en meng dit met de room en de helft van de parmezaan. Voeg wat peper en zout toe naar smaak.

4
Done

Als de pasta is gaar is, voeg je de pasta met de chorizo worst terug in de koekenpan. Voeg hier het roommengsel aan toe en laat dit op laag vuur even pruttelen voor ongeveer 3 minuten.

5
Done

Hak de peterselie fijn. Serveer de pasta op een bord en garneer met wat peterselie, rucola & parmezaanse kaas. Smakelijk eten!

Romy Vossen

previous
Pita gevuld met groenten shoarma
next
Pizza calzone met groenten wraps
previous
Pita gevuld met groenten shoarma
next
Pizza calzone met groenten wraps

Add Your Comment