Ingredients
-
Halve chorizo worst
-
2 eieren
-
200 gram volkoren spaghetti
-
125 gram verse slagroom
-
100 gram (geraspte) Parmezaanse kaas
-
wat verse peterselie
-
50 gram rucola
Directions
Ik vind carbonara saus echt het allerlekkerste wat er is! Deze pasta eet ik het liefst en wat me dan ook nog echt aan een zuidelijk land doet denken zoals Spanje is een traditionele chorizo worst. De worst die ik gebruik komt gewoon uit de Nederlandse supermarkt hoor, maar dit gerecht is erg lekker en doet je denken aan het zonnige zuiden!
Steps
1
Done
|
Haal het velletje van de chorizo worst en snijd deze in kleine blokjes. Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin kort de chorizo blokjes in 2 tot 3 minuten. Leg ze daarna op wat keukenpapier zodat dat het vet opneemt. |
2
Done
|
Breng wat water aan de kook en kook hierin de volkoren spaghetti totdat deze gaar is. |
3
Done
|
Pak ondertussen een kommetje voor de saus. Splits de eidooiers van het eiwit in een kommetje. Doe de 2 eidooiers in een kommetje en meng dit met de room en de helft van de parmezaan. Voeg wat peper en zout toe naar smaak. |
4
Done
|
Als de pasta is gaar is, voeg je de pasta met de chorizo worst terug in de koekenpan. Voeg hier het roommengsel aan toe en laat dit op laag vuur even pruttelen voor ongeveer 3 minuten. |
5
Done
|
Hak de peterselie fijn. Serveer de pasta op een bord en garneer met wat peterselie, rucola & parmezaanse kaas. Smakelijk eten! |