Ingredients
-
2 eieren
-
75 gram boter
-
150 gram suiker
-
200 gram bloem
-
100 gram volkoren meel
-
1 eetlepel vanille extract
-
sap van 1 citroen
-
Citroenrasp van 1 citroen
-
300 gram Griekse stijl yoghurt met vanille
-
1 zakje bakpoeder
Directions
Vandaag een heerlijk bakreceptje en weer eens wat anders dan een normale cake, namelijk met citroen én vanille: een gouden combinatie! Je moet even wat producten in huis halen, maar het beslag is zo gemaakt. En daarna 45 minuten geduld hebben… 😉
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
|
Doe de suiker in een kom en voeg daar de boter aan toe. Meng dit samen en voeg daarna de ei, vanille en citroenrasp toe. |
3
Done
|
Meng in een andere kom het meel, de bloem en het zakje bakpoeder. Voeg deze ingrediënten nu toe aan de kom boter en suiker. |
4
Done
|
Je merkt dat het mengsel een beetje droog is en daarom voeg je hier de yoghurt en het citroensap toe. Meng het beslag nog totdat je een homogeen beslag hebt, zonder stukjes. |
5
Done
|
Doe dit mengsel in een bakvorm (ik gebruikte een ronde vorm) en smeer deze in met boter of gebruik bakpapier om te voorkomen dat het mengsel aan de bakvorm blijft plakken. |
6
Done
|
Doe je cake ongeveer 40 tot 45 minuten in de oven en je kunt heerlijk genieten van je cake! Ik haal ongeveer 10 stukken uit een cake. |