• Home
  • Couscous met kip
0 0
Couscous met kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram couscous
1 teentje knoflook
1 blikje citroen
300 gram kipfilet
1 rode paprika
1 gele paprika
200 gram spinazie
3 stuks bosui

Nutritional information

412 kcal
Calorieën
11.8 gram
Vet
32.1 gram
Eiwit
41.8
Koolhydraten
2.2 gram
Vezels

Couscous met kip

  • 25 minuten
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Je kunt alle kanten op met couscous. Ik maak er vaak een lunch mee, maar als avondeten eet ik het niet heel vaak. Daarom wilde ik hier júist een recept meemaken, zodat ik met dit recept altijd weer inspiratie kan opdoen.

Steps

1
Done

Pak een citroen en rasp hier wat schil vanaf. Snijd daarna de citroen doormidden en pers het sap eruit in dezelfde kom. Voeg hier ook 2 eetlepels olie aan toe en pers de knoflook in je citroenmengsel.

2
Done

Snijd de kipfilet is reepjes en schep in de citroen marinade en laat 10 minuten staan.

3
Done

Kook de couscous volgens de bereidingswijze gaar.

4
Done

Als de kip 10 minuten heeft gemarineerd, kun je de kip bakken in een grillpan totdat deze gaar zijn. Snijd de rode en gele paprika in reepjes en bak deze ook in de grillpan. Als alles gaar is, haal je alles uit de pan en voeg je de spinazie toe aan de pan totdat deze geslonken is.

5
Done

Schep nu op een bord de couscous en leg hierboven de kip met groenten. Snijd wat bosui fijn en decoreer dit over je bord. Smakelijk eten!

6
Done

Ter decoratie kunt je nog aardbeien aan de zijkant van je bakvorm doen en bovenop je kwarktaart. De voedingswaarde beneden zijn per stuk (als je de kwarktaart in 10 stukken snijd).

Romy Vossen

previous
Quesedilla met tonijn & gehakt
next
Gezonde kwarktaart
previous
Quesedilla met tonijn & gehakt
next
Gezonde kwarktaart

Add Your Comment