Ingredients
-
200 gram zilvervliesrijst
-
300 gram kipfilet
-
3 tomaten
-
1 rode ui
-
2 tenen knoflook
-
1 rode paprika
-
400 gram bloemkoolroosjes
-
250 ml kokosmelk
-
4 eetlepels Patak's kruidenpasta madras
-
1 limoen
Directions
Curry madras is een typisch recept uit de Indiase keuken. Ik heb verschillende bereidingen geprobeerd en heb nu een favoriet recept wat niet al te moeilijk is, maar wel boordevol groenten en erg lekker 😊. Lees gauw verder om het recept te maken!
Steps
1
Done
|
Kook de rijst volgens de verpakking gaar |
2
Done
|
Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze totdat ze goudbruin zijn. |
3
Done
|
Snijd ondertussen de tomaten, paprika en ui in blokjes, snijd de knoflook fijn en de bloemkool in roosjes als je deze nog niet gesneden had gekocht. |
4
Done
|
Is de kip gaar? Voeg dan alle groenten toe aan de kip en wok deze ongeveer 5 minuten. Voeg na 5 minuten de Kruidenpasta toe en bak deze op hoog vuur 2 minuten mee. |
5
Done
|
Voeg daarna de kokosmelk toe en laat deze 10 minuten op sudderen op middelmatig vuur. Voeg naar smaak wat peper en zout toe |
6
Done
|
Serveer de rijst en het kip-groenten mengsel op je bord. Snijd de limoen doormidden en besprenkel je gerecht naar smaak met de limoen. Smakelijk eten! |