Ingredients
-
1 rode paprika
-
1 rode ui
-
300 gram kipfilet
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 limoen
-
4 tot 6 volkoren tortilla vellen
-
1 potje zure room
-
zelfgemaakte guacamole
-
150 gram geraspte kaas
-
1/2 rode peper
-
15 snoeptomaatjes
-
2 eetlepels olijfolie
Directions
Toen laatst mijn broer kwam eten bij mij thuis, móest ik wel met een goed recept komen! Je wilt het zo goed mogelijk doen en dus deed ik even mijn handen uit de mouwen en maakt ik fajitas met kip, zelfgemaakte guacamole en een salsa. Het kostte misschien iets meer tijd dan normaal, maar de guacamole & salsa kun je al een dag eerder maken!
Steps
1
Done
|
Snijd de paprika en kipfilet in reepjes. Snijd de ui in dunne plakjes |
2
Done
|
Doe de kip met de paprika, ui, wat olijfolie, peper, zout en paprikapoeder in een kom en laat dit voor 10 minuutjes marineren in je koelkast. |
3
Done
|
Voor de salsa: Snijd de snoeptomaatjes in vieren en snijd de rode peper fijn. Voeg hier de olijfolie, peper, zout, italiaanse kruiden en het sap van een limoen aan toe. Zet de salsa nu aan de kant. |
4
Done
|
Haal nu je mengsel met de kip weer uit de koelkast en grill dit voor ongeveer 8 minuten in een pan op heet vuur. |
5
Done
|
Warm de tortilla’s 30 seconden op in je magnetron |
6
Done
|
Leg de warme tortilla’s op een bord en zet ook de kip, salsa en guacamole op tafel. Je kunt zelf je tortilla vullen! Smakelijk eten. |