Ingredients
-
300 gram zoete aardappel
-
400 gram sperziebonen
-
150 gram tempeh
-
1 pakje gele curry pasta
-
300 ml kokosmelk
Directions
Eindelijk een geheel vegan recept! Én.. het smaakte ook nog eens superlekker! Ik zie steeds meer vegetarische en veganistische producten op de markt komen en daar heb ik nog niet zoveel ervaring mee. Ik vond het dan ook superspannend om een recept te maken met tempeh en te kijken hoe dit smaakt. Zelfs mijn vriend is om! Ben jij ook benieuwd naar vleesvervangers, maar heb je hier nog niet zoveel ervaring mee? Probeer om te beginnen dan eens dit recept!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
|
Was de zoete aardappel en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Je hoeft ze niet te schillen. |
3
Done
|
Doe de zoete aardappels in een ovenschaal, schenk er een klein beetje olijfolie over en zet dit 15 minuten in de oven. |
4
Done
|
Kook in een pan de sperziebonen gaar. Ik heb gebroken sperziebonen gebruikt en ze in 8 minuten gaar gekookt. |
5
Done
|
Snijd de tempeh in kleine blokjes. Verwarm wat olie in een wokpan en bak hierin de tempeh totdat het een beetje bruin kleurt (ongeveer 5 minuten). |
6
Done
|
Voeg de gele currypasta en kokosmelk toe en bak dit 5 minuten mee. |
7
Done
|
Voeg daarna de sperziebonen & zoete aardappel toe en meng dit goed door en laat het nog even mee bakken. Serveer de currypasta in een kommetje en decoreer met wat bosui. Smakelijk eten! |