Ingredients
-
4 grote zoete aardappel
-
1 teentje knoflook
-
300 gram kipgehakt
-
4 stuks bosui
-
4 eetlepels pindakaas
-
1 eetlepel sojasaus
-
2 handjes gefruite uitjes
Directions
Ik ben dol op zoete aardappel, of het nou is in de vorm van frietjes of lekker door een pasta, salade of pokebowl. Maar gevulde zoete aardappel had ik nog nooit gemaakt, blijkt achteraf dat het echt supersimpel is en heeeeeeel lekker!
Lees snel verder voor het recept.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de zoete aardappelen goed af en snijd ze over de lengte in tweeën. Wikkel ze in aluminiumfolie en zet ze voor 30 minuten in de oven. De aardappelen zijn klaar als er makkelijk met een vork in kan prikken. |
2
Done
|
Bak het kippengehakt in de pan voor ongeveer 5 a 8 minuten. Als het gehakt gaar is, kun je de pindakaas, sojasaus, wat water en eventueel wat honing toevoegen en laat dit 2 minuten mee sudderen. |
3
Done
|
Proef of je de smaak goed vindt en voeg anders nog wat peper en zout toe. Je kunt ook spelen met de hoeveelheid pindakaas of sojasaus. |
4
Done
|
Leg de zoete aardappelen op een bord en leg in het midden het kippengehakt met de pindasaus. Bestrooi met bosui & gefruite uitjes. |