• Home
  • Gevulde zoete aardappel
0 0
Gevulde zoete aardappel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 grote zoete aardappel
1 teentje knoflook
300 gram kipgehakt
4 stuks bosui
4 eetlepels pindakaas
1 eetlepel sojasaus
2 handjes gefruite uitjes

Nutritional information

574 kcal
Calorieën
20.4 gram
Vet
28.1 gram
Eiwit
65.2 gram
Koolhydraten
3.8 gram
Vezels

Gevulde zoete aardappel

  • 50 minuten
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ik ben dol op zoete aardappel, of het nou is in de vorm van frietjes of lekker door een pasta, salade of pokebowl. Maar gevulde zoete aardappel had ik nog nooit gemaakt, blijkt achteraf dat het echt supersimpel is en heeeeeeel lekker!

Lees snel verder voor het recept.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de zoete aardappelen goed af en snijd ze over de lengte in tweeën. Wikkel ze in aluminiumfolie en zet ze voor 30 minuten in de oven. De aardappelen zijn klaar als er makkelijk met een vork in kan prikken.

2
Done

Bak het kippengehakt in de pan voor ongeveer 5 a 8 minuten. Als het gehakt gaar is, kun je de pindakaas, sojasaus, wat water en eventueel wat honing toevoegen en laat dit 2 minuten mee sudderen.

3
Done

Proef of je de smaak goed vindt en voeg anders nog wat peper en zout toe. Je kunt ook spelen met de hoeveelheid pindakaas of sojasaus.

4
Done

Leg de zoete aardappelen op een bord en leg in het midden het kippengehakt met de pindasaus. Bestrooi met bosui & gefruite uitjes.

Romy Vossen

previous
Knapperige tortilla
next
Winter havermout
previous
Knapperige tortilla
next
Winter havermout

Add Your Comment