Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 bananen
200 g meel spelt, volkoren, gebruik een soort die jij het liefste gebruikt of in huis hebt.
1 eetlepel bakpoeder
2 eieren
2 theelepels kaneel
2 theelepels Speculaaskruiden
100 ml melk
1 theelepel honing

Nutritional information

129 kcal
Calorieën
1.5 gram
Vet
4.2 gram
Eiwit
23 gram
Koolhydraten
3.1 gram
Vezels
Gezond en makkelijk bananenbrood

Gezond en makkelijk bananenbrood

Bananenbrood by Romy

Een gezond en verantwoord ontbijt of lekker als tussendoortje!

  • 50 min
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ik dacht altijd dat bananenbrood echt alleen was bedoeld voor alle food hippies die graag wilden laten zien hoe gezond ze wel niet bakken. Turns out, het is stiekem mega lekker en ik bak het liefst nu elke week een bananenbrood. Ik heb dit recept een keer voorgeschoteld aan mijn schoonmoeder en zij maakt deze nu elke week! Gelukkig is het recept super simpel en snel, waardoor het helemaal niet veel moeite kost en je de hele week ermee kan doen!

  • Dit recept is voor 1 cake. Heb je een grote bakvorm, verdubbel het recept dan!
  • Voedingswaarden zijn per plak (ik haal 10 plakken uit een cake)

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 180 graden

2
Done

Pureer eerst de bananen in een blender. Voeg daarna de eieren, melk en honing toe.

3
Done

Meng in een andere kom alle 'droge' ingredienten: het meel, bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden.

4
Done

Voeg de ingredienten nu allemaal samen en mix het tot een mooi stevig beslag. Ik doe dit meestal 2 a 3 minuten.

5
Done

In de cakevorm leg ik een bakpapier (zodat de cake straks makkelijk uit de vorm gaat) en vul de vorm met het beslag.

6
Done

Zet de cake ongeveer 40 minuten in de oven.

Wil je checken of de cake gaar is? Gebruik dan een satéstokje. Komt deze er nog 'nat' uit? Zet de cake dan nog 5 minuten in de oven!

Romy Vossen

previous
Snelle ovenschotel met broccoli, kip en kaas
next
Snelle pasta pesto
previous
Snelle ovenschotel met broccoli, kip en kaas
next
Snelle pasta pesto

7 Comments Hide Comments

Hey ik heb vandaag deze bananen brood geprobeert, heb nog nooit eerder zoiets gemaakt maar hij blijft erg nattig, ik heb hem echt een paar keer terug gezet maar de bodem blijf echt nat, waar kan dit aan liggen? Xx Jennifer

Hi Jennifer,

Het kan per oven erg verschillen. Ik zou dan wat minder vocht toevoegen, wat meer meel proberen en deze wat langer in de oven laten staan. Als je denkt dat de bovenkant gaat verbranden, leg hier dan een stukje aluminium folie op en zet terug in de oven. Dan moet het lukken! Heel veel succes.

Add Your Comment