Ingredients
-
3 bananen
-
200 g meelspelt, volkoren, gebruik een soort die jij het liefste gebruikt of in huis hebt.
-
1 eetlepel bakpoeder
-
2 eieren
-
2 theelepels kaneel
-
2 theelepels Speculaaskruiden
-
100 ml melk
-
1 theelepel honing
Directions
Ik dacht altijd dat bananenbrood echt alleen was bedoeld voor alle food hippies die graag wilden laten zien hoe gezond ze wel niet bakken. Turns out, het is stiekem mega lekker en ik bak het liefst nu elke week een bananenbrood. Ik heb dit recept een keer voorgeschoteld aan mijn schoonmoeder en zij maakt deze nu elke week! Gelukkig is het recept super simpel en snel, waardoor het helemaal niet veel moeite kost en je de hele week ermee kan doen!
- Dit recept is voor 1 cake. Heb je een grote bakvorm, verdubbel het recept dan!
- Voedingswaarden zijn per plak (ik haal 10 plakken uit een cake)
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden |
2
Done
|
Pureer eerst de bananen in een blender. Voeg daarna de eieren, melk en honing toe. |
3
Done
|
Meng in een andere kom alle 'droge' ingredienten: het meel, bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden. |
4
Done
|
Voeg de ingredienten nu allemaal samen en mix het tot een mooi stevig beslag. Ik doe dit meestal 2 a 3 minuten. |
5
Done
|
In de cakevorm leg ik een bakpapier (zodat de cake straks makkelijk uit de vorm gaat) en vul de vorm met het beslag. |
6
Done
|
Zet de cake ongeveer 40 minuten in de oven. Wil je checken of de cake gaar is? Gebruik dan een satéstokje. Komt deze er nog 'nat' uit? Zet de cake dan nog 5 minuten in de oven! |
7 Comments Hide Comments
Inderdaad lieve Romy, ik ben superblij met jouw recept, en varieer nu ook steeds meer, super lkkr ipv brood, ik ben verslaafd
Aaah zo leuk dat je reageert! Dankjewel 🙂
Heerlijk en lekker makkelijk te maken!
Vraagje.. op hoeveel gram is de Nutritional information gebaseerd?
De nutrienten zijn berekend op 1 persoon!
Hey ik heb vandaag deze bananen brood geprobeert, heb nog nooit eerder zoiets gemaakt maar hij blijft erg nattig, ik heb hem echt een paar keer terug gezet maar de bodem blijf echt nat, waar kan dit aan liggen? Xx Jennifer
Hi Jennifer,
Het kan per oven erg verschillen. Ik zou dan wat minder vocht toevoegen, wat meer meel proberen en deze wat langer in de oven laten staan. Als je denkt dat de bovenkant gaat verbranden, leg hier dan een stukje aluminium folie op en zet terug in de oven. Dan moet het lukken! Heel veel succes.
This website was… how do I say it? Relevant!! Finally I’ve found
something that helped me. Cheers!