Ingredients
-
150 gram volkoren biscuitJe kunt ook myriakoekjes gebruiken
-
75 gram boter
-
10 gelatine blaadjes
-
450 gram Optimel kwark vanille
-
450 gram Optimel kwark aardbei
-
100 gram aardbeien
Directions
Een pareltje in mijn bak-keuken is kwarktaart! Zo easy om te maken, maar ook nog eens heel lekker en gezond. Ik zie bij veel mede-bloggers dat zij een bodem maken van noten en dadels, maar ik vind met koekjes lekkerder. Daarnaast weet jou lichaam niet of de suikers van dadels of van koekjes komen en daarom gebruik ik heel bewust een volkoren biscuit als koekjes bodem! Lees gauw verder voor het recept!
Steps
1
Done
|
Pak een ronde bakvorm en leg onderin een bakpapiertje. |
2
Done
|
Smelt rustig de boter in een pannetje. Ondertussen kun je de koekjes fijnmalen in een machine of doe ze in een afsluitbaar zakje en stamp ze fijn met je vuist of een deegroller. |
3
Done
|
Als de boter gesmolten is, kun je de koekkruimels toevoegen aan de boter en roer goed door elkaar. Giet dit mengsel op de bodem van je bakvorm en zet in de koelkast voor 10 a 15 minuten. |
4
Done
|
Doe de 12 gelatineblaadjes in wat koud water. Pak daarnaast een ander pannetje en doe hier 3 eetlepels water in. Maak het water warm en los hierin 4 a 5 gelatine blaadjes op. Als de blaadjes zijn opgelost, voeg je de vanille kwark toe. Roer dit goed door elkaar en schenk daarna in je bakvorm, bovenop de koekkruimel bodem. |
5
Done
|
Laat dit 1 uur in de koelkast staan. Daarna doe je hetzelfde met de aardbei kwark. Laat 4 a 5 gelatine blaadjes oplossen in 3 eetlepels warm water, meng dit met de aardbei kwark en giet dit in de bakvorm. |
6
Done
|
Ter decoratie kunt je nog aardbeien aan de zijkant van je bakvorm doen en bovenop je kwarktaart. De voedingswaarde beneden zijn per stuk (als je de kwarktaart in 10 stukken snijd). |
2 Comments Hide Comments
Hoi ik had vraagje kun je ipv de aardbeien kwark ook verse aardbeien pureren en dat met de vanille kwark mixen en de gelatine blaadjes of is de taart dan te klein?
Hi Tess,
Dat zou wel moeten lukken!