Ingredients
-
400 gram bloemkoolrijst
-
4 stuks bosuitjes
-
2 stuks paprika
-
200 gram hamblokjes
-
4 eetlepels ketjap manis
-
4 eetlepels sojasaus
-
1 theelepel kurkuma
-
1 theelepel komijn
-
4 eetlepels satésaus
-
4 eieren
Directions
Ik kan erg genieten van bami of nasi met klodders satésaus en wat afgezaagde groenten aan de zijkant, maar gelukkig heb ik nu een recept gemaakt voor een gezonde portie nasi, boordevol groenten!
Steps
1
Done
|
Snijd de paprika en bosuitjes in stukjes. Giet wat olie in een wokpan en voeg de paprika, bosui en kruiden toe en bak deze ongeveer 5 minuten. |
2
Done
|
Voeg de ketjap manis & sojasaus toe en meng dit door de groenten. Voeg hierna de bloemkoolrijst en ham toe en laat dit 5 minuten bakken. |
3
Done
|
Bak ondertussen een spiegelei in een andere pan en verwarm de satésaus (Kijk op mijn website voor zelfgemaakte satésaus met slechts 4 ingrediënten!). |
4
Done
|
Serveer de rijst met de saus en een gebakken ei. Eet smakelijk! |