• Home
  • Griekse ovenschotel met aubergine
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 gram aardappel schijfjes
2 stuks aubergine
300 gram gehakt
1 bol ui
2 teentjes knoflook
30 gram tomatenpuree
400 ml tomatenblokjes
300 ml melk
30 gram boter
50 gram bloem
50 gram geraspte kaas
1 ei

Nutritional information

641 kcal
Calorieën
37.3 gram
Vet
33.1 gram
Eiwit
40.3 gram
Koolhydraten
6.5 gram
Vezels
Griekse ovenschotel met aubergine

Griekse ovenschotel met aubergine

  • 50 minuten
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Een ovenschotel is altijd goed! Het liefst heb ik er een, waar ook lekker veel groenten inzit en dat is bij deze ovenschotel zeker het geval. Daarnaast maakt de zelfgemaakte bechamelsaus ‘m ook extra romig!

Steps

1
Done

Snijd de aubergines in dunne plakken, bestrijk deze met wat olie, peper & zout en grill ze mooi bruin in een grillpan.

2
Done

Hak ondertussen de ui en knoflook fijn en bak even in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg daarna de oregano, peper en zout, tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Laat dit 20 minuutjes pruttelen. Proef of de saus goed op smaak is en voeg naar smaak wat peper of zout toe.

3
Done

Verwarm de oven op 180 graden. Nu ga je de saus maken. Verhit boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en bak de roux 2 minuten. Klop dan het ei in de pan en giet beetje bij beetje de melk erbij blijf roeren met een garde tot er geen klontjes meer inzitten. Strooi hier ongeveer 25 gram geraspte kaas bij en breng op smaak met peper en zout.

4
Done

Leg de helft van de gegrilde aubergine op de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier de aardappelschijfjes over, schenk hierover het gehaktmengsel en leg de rest van de aubergines erop. Giet hier de bechamelsaus over. Bestrooi met de overige kaas en zet voor 45 minuten in de oven. Smakelijk eten!

Romy Vossen

previous
Gezond patatje kapsalon
next
Quesedilla met tonijn & gehakt
previous
Gezond patatje kapsalon
next
Quesedilla met tonijn & gehakt

Add Your Comment