Ingredients
-
600 gram aardappel schijfjes
-
2 stuks aubergine
-
300 gram gehakt
-
1 bol ui
-
2 teentjes knoflook
-
30 gram tomatenpuree
-
400 ml tomatenblokjes
-
300 ml melk
-
30 gram boter
-
50 gram bloem
-
50 gram geraspte kaas
-
1 ei
Directions
Een ovenschotel is altijd goed! Het liefst heb ik er een, waar ook lekker veel groenten inzit en dat is bij deze ovenschotel zeker het geval. Daarnaast maakt de zelfgemaakte bechamelsaus ‘m ook extra romig!
Steps
1
Done
|
Snijd de aubergines in dunne plakken, bestrijk deze met wat olie, peper & zout en grill ze mooi bruin in een grillpan. |
2
Done
|
Hak ondertussen de ui en knoflook fijn en bak even in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg daarna de oregano, peper en zout, tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Laat dit 20 minuutjes pruttelen. Proef of de saus goed op smaak is en voeg naar smaak wat peper of zout toe. |
3
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden. Nu ga je de saus maken. Verhit boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en bak de roux 2 minuten. Klop dan het ei in de pan en giet beetje bij beetje de melk erbij blijf roeren met een garde tot er geen klontjes meer inzitten. Strooi hier ongeveer 25 gram geraspte kaas bij en breng op smaak met peper en zout. |
4
Done
|
Leg de helft van de gegrilde aubergine op de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier de aardappelschijfjes over, schenk hierover het gehaktmengsel en leg de rest van de aubergines erop. Giet hier de bechamelsaus over. Bestrooi met de overige kaas en zet voor 45 minuten in de oven. Smakelijk eten! |