• Home
  • Groene curry met garnalen
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
120 gram zilvervliesrijst
250 gram garnalen
200 ml (light) kokosmelk
1 courgette
1 zoete paprika
50 gram groene linzen
50 gram rode linzen
1 ui
1 knoflook
25 gram groene currypasta
verse koriander

Nutritional information

473 kcal
Calorieën
10.1 gram
Vet
32.1 gram
Eiwit
59.1 gram
Koolhydraten
7.3 gram
Vezels
Groene curry met garnalen

Groene curry met garnalen

  • 30 minuten
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Ik kreeg een geweldig pakketje van peulvruchten.nl om de curry challenge aan te gaan. Peulvruchten zijn perfect om in een curry te verwerken. Peulvruchten zijn rijk aan koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen en makkelijk te verwerken in gerechten! Ik wilde deze challenge maar al te graag aan gaan en als ik het zelf mag zeggen, is het zeer geslaagd! 🙂

Steps

1
Done

Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking gaar.

2
Done

Pak een wok pan en fruit hierin een fijngesneden uitje en knoflook.

3
Done

Snijd de courgette & paprika in kleine blokjes. Voeg de groenten samen met de garnalen toe aan de pan. Voeg ook de groene & rode linzen toe en bak ongeveer 8 minuten mee.

4
Done

Voeg hierna de kokosmelk & groene currypasta aan de pan en laat ongeveer 10 minuten sudderen, de curry moet nu wat dikker worden. Je kunt de curry nog op smaak brengen met wat extra zout & peper.

5
Done

Verdeel de rijst & groene curry op je bord en decoreer met wat verse koriander. Smakelijk!

Romy Vossen

previous
Zelf sushi maken
previous
Zelf sushi maken

Add Your Comment