Ingredients
-
120 gram zilvervliesrijst
-
250 gram garnalen
-
200 ml (light) kokosmelk
-
1 courgette
-
1 zoete paprika
-
50 gram groene linzen
-
50 gram rode linzen
-
1 ui
-
1 knoflook
-
25 gram groene currypasta
-
verse koriander
Directions
Ik kreeg een geweldig pakketje van peulvruchten.nl om de curry challenge aan te gaan. Peulvruchten zijn perfect om in een curry te verwerken. Peulvruchten zijn rijk aan koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen en makkelijk te verwerken in gerechten! Ik wilde deze challenge maar al te graag aan gaan en als ik het zelf mag zeggen, is het zeer geslaagd! 🙂
Steps
1
Done
|
Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking gaar. |
2
Done
|
Pak een wok pan en fruit hierin een fijngesneden uitje en knoflook. |
3
Done
|
Snijd de courgette & paprika in kleine blokjes. Voeg de groenten samen met de garnalen toe aan de pan. Voeg ook de groene & rode linzen toe en bak ongeveer 8 minuten mee. |
4
Done
|
Voeg hierna de kokosmelk & groene currypasta aan de pan en laat ongeveer 10 minuten sudderen, de curry moet nu wat dikker worden. Je kunt de curry nog op smaak brengen met wat extra zout & peper. |
5
Done
|
Verdeel de rijst & groene curry op je bord en decoreer met wat verse koriander. Smakelijk! |