Ingredients
-
1 aubergine
-
1 courgette
-
300 gram spinazie
-
200 gram mager gehakt
-
100 gram geraspte kaas
-
400 ml pastasaus
-
200 ml bechamelsaus
Directions
Moeite om voldoende groenten binnen te krijgen? Niet met dit recept, hier zit namelijk bijna 1 kilo aan groenten in! (Dat wil zeggen 500 gram per persoon). Het kost dan iets meer moeite, omdat je de groenten eerst moet grillen, maar na 45 minuutjes in de oven, heb je een hartstikke gezonde maaltijd voor je klaarstaan.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden |
2
Done
|
Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer 1 a 2 centimer. Haal je de plakken uit de pan? Leg ze dan op een keukenpapiertje, dat neemt het vet op. |
3
Done
|
Roerbak de spinazie in een wok. Laat het daarna even uitlekken. |
4
Done
|
Schenk ongeveer de helft van de tomatensaus op de bodem van de ovenschaal en leg daarop 1/3e van de plakken courgette en aubergine. |
5
Done
|
Schenk daarna de andere helft van de tomatensaus over je lasagne, gevolgd door de 1/3e plakken courgette en aubergine, 1/3e deel bechamelsaus en het overige gehakt en spinazie. |
6
Done
|
Sluit af met de laatste plakken courgette en aubergine en de laatste bechamelsaus. |
7
Done
|
Strooi hierover de geraspte kaas en zet 45 minuten in de oven. |