0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 taco's
300 gram zoete aardappel
200 gram gehakt Kan ook vega gehakt zijn
100 ml tomatensaus
100 gram cherrytomaten
75 ml zure room
50 gram geraspte kaas
1 theelepel paprikapoeder

Nutritional information

662 kcal
Calorieën
32.8 gram
Vet
34.9 gram
Eiwit
53.3 gram
Koolhydraten
6.5 gram
Vezels
Groenten taco

Groenten taco

  • 40 minuten
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ik vind Mexicaans eten erg lekker en taco’s zijn zeker een van mijn favorieten! Het krokante korstje met een lekkere vulling, ik kan er wel van genieten! Als je de taco vol stopt met groenten, is het een supergezonde maaltijd. Dit recept was dan ook erg lekker en gezond, lees snel verder voor het recept.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done

Snijd de zoete aardappel in blokjes. Ik had zoete aardappelfrietjes gekocht en deze kleiner gesneden. Meng vervolgens de zoete aardappel met wat olijfolie en paprikapoeder en zet dit voor 20 minuten in de oven.

3
Done

Ondertussen kun je het gehakt rullen in de pan. Als het gehakt gaar is, gooi je het vet wat in de pan zit weg. Voeg daarna de tomatensaus toe en breng op smaak met wat peper en zout.

4
Done

Snijd de cherrytomaten doormidden en voeg deze ook toe. Als de zoete aardappel stukjes klaar zijn voeg je deze ook toe aan de pan.

5
Done

Bak de taco's af in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vul daarna je taco met het mengsel gehakt en groenten uit de pan.

Garneer de taco's met eventuele verse basilicum, geraspte kaas en zure room. Smakelijk eten!

Romy Vossen

previous
Pittige salami schotel
next
Kaneelbroodjes
previous
Pittige salami schotel
next
Kaneelbroodjes

Add Your Comment