Ingredients
-
6 taco's
-
300 gram zoete aardappel
-
200 gram gehaktKan ook vega gehakt zijn
-
100 ml tomatensaus
-
100 gram cherrytomaten
-
75 ml zure room
-
50 gram geraspte kaas
-
1 theelepel paprikapoeder
Directions
Ik vind Mexicaans eten erg lekker en taco’s zijn zeker een van mijn favorieten! Het krokante korstje met een lekkere vulling, ik kan er wel van genieten! Als je de taco vol stopt met groenten, is het een supergezonde maaltijd. Dit recept was dan ook erg lekker en gezond, lees snel verder voor het recept.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
|
Snijd de zoete aardappel in blokjes. Ik had zoete aardappelfrietjes gekocht en deze kleiner gesneden. Meng vervolgens de zoete aardappel met wat olijfolie en paprikapoeder en zet dit voor 20 minuten in de oven. |
3
Done
|
Ondertussen kun je het gehakt rullen in de pan. Als het gehakt gaar is, gooi je het vet wat in de pan zit weg. Voeg daarna de tomatensaus toe en breng op smaak met wat peper en zout. |
4
Done
|
Snijd de cherrytomaten doormidden en voeg deze ook toe. Als de zoete aardappel stukjes klaar zijn voeg je deze ook toe aan de pan. |
5
Done
|
Bak de taco's af in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vul daarna je taco met het mengsel gehakt en groenten uit de pan. Garneer de taco's met eventuele verse basilicum, geraspte kaas en zure room. Smakelijk eten! |