• Home
  • Groentenschotel met rijst en gehakt
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram zilvervliesrijst
200 gram (voorgesneden) prei
1 paprika
1 courgette
300 gram gehakt
1 ui
140 gram tomatenpuree
1 eetlepel basilicum
1 theelepel paprikapoeder
1 teen knoflook

Nutritional information

403 kcal
Calorieën
18.4 gram
Vet
27.9 gram
Eiwit
28.7 gram
Koolhydraten
4.9 gram
Vezels
Groentenschotel met rijst en gehakt

Groentenschotel met rijst en gehakt

  • 30 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ik gebruik nog wel eens sausjes uit potjes of pakjes, maar ik wil dit graag minderen en daarom heb ik een recept gemaakt waarbij geen pakjes of zakjes nodig zijn, maar wel heel veel groenten!

Steps

1
Done

Kook de rijst volgens de verpakking gaar, meestal is dit 10 minuten. Giet daarna de rijst af.

2
Done

Snijd alle groenten in stukjes. De paprika, ui, courgette sneed ik en de prei had ik voorgesneden gekocht.

3
Done

Giet wat olie in een wokpan en fruit de ui met de knoflook 2 minuutjes. Voeg daarna het gehakt toe en rul dit totdat het gaar is.

4
Done

Voeg de prei, courgette en paprika toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe met alle kruiden (basilicum, paprikapoeder en wat peper en zout).

5
Done

Voeg de rijst toe aan het gehakt en de groenten en meng het in de pan door elkaar. Smakelijk eten!

Romy Vossen

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Peren taart
next
Zelfgemaakte satésaus
previous
Peren taart
next
Zelfgemaakte satésaus

Add Your Comment