Ingredients
-
300 gram zilvervliesrijst
-
200 gram (voorgesneden) prei
-
1 paprika
-
1 courgette
-
300 gram gehakt
-
1 ui
-
140 gram tomatenpuree
-
1 eetlepel basilicum
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 teen knoflook
Directions
Ik gebruik nog wel eens sausjes uit potjes of pakjes, maar ik wil dit graag minderen en daarom heb ik een recept gemaakt waarbij geen pakjes of zakjes nodig zijn, maar wel heel veel groenten!
Steps
1
Done
|
Kook de rijst volgens de verpakking gaar, meestal is dit 10 minuten. Giet daarna de rijst af. |
2
Done
|
Snijd alle groenten in stukjes. De paprika, ui, courgette sneed ik en de prei had ik voorgesneden gekocht. |
3
Done
|
Giet wat olie in een wokpan en fruit de ui met de knoflook 2 minuutjes. Voeg daarna het gehakt toe en rul dit totdat het gaar is. |
4
Done
|
Voeg de prei, courgette en paprika toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe met alle kruiden (basilicum, paprikapoeder en wat peper en zout). |
5
Done
|
Voeg de rijst toe aan het gehakt en de groenten en meng het in de pan door elkaar. Smakelijk eten! |