Ingredients
-
1 blik croissantdeeg
-
50 gram boter
-
50 gram (lichtbruine) suiker
-
1 theelepel kaneel
-
1 theelepel koek en speculaaskruiden
-
100 gram poedersuiker
-
1 theelepel vanille extract
Directions
Ik bak steeds vaker in de keuken en begin echt de drive te pakken te krijgen. Deze kaneelbroodjes (of cinnamon rolls) waren dan ook mega lekker en zo makkelijk zelf te maken! Je hebt niet veel ingrediënten nodig en je kunt het voor elke gelegenheid gebruiken: high-tea, moederdag, bijkletsen met vriendinnen. Ga snel aan de slag!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 200 graden. |
2
Done
|
Zorg dat de boter zacht is. Doe dit bijvoorbeeld 20 seconden in de magnetron. Meng daarna samen met de suiker, kaneel en de koek en speculaaskruiden. Smeer dit mengsel op het croissantdeeg. Dit mag over 1 gehele kant van het deeg. |
3
Done
|
Rol het croissantdeeg op en je hebt een grote rol. Snijd deze rol met een scherp mes in 6 tot 8 plakjes. |
4
Done
|
Leg de rolletjes op een bakplaat met bakpapier en zet deze voor 12 minuten in de oven. |
5
Done
|
Nu kun je het glazuur maken om de kaneel rolletjes nóg lekkerder te maken. Meng de poedersuiker met het vanille extract en 1 eetlepel water tot een dik glazuur. Je kunt altijd meer water toevoegen als je het glazuur wat dunner wilt. Geniet van deze heerlijke broodjes! |
2 Comments Hide Comments
Dag Romy deze zien er heerlijk uit. Ik snap wel niet goed wanneer je de botermengeling op de rolletjes doet? Groetjes Joost
Hi Joost. Dat stond inderdaad niet duidelijk uitgelegd! Ik heb het aangepast. Je drukt de naden dicht, maakt het botermengsel en smeert het dan op het croissantdeeg. Daarna kun je het dichtrollen!