0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 blik croissantdeeg
50 gram boter
50 gram (lichtbruine) suiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel koek en speculaaskruiden
100 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract

Nutritional information

236 kcal
Calorieën
13.2 gram
Vet
3.2 gram
Eiwit
25.1 gram
Koolhydraten
0.6 gram
Vezels
Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

  • 20 minuten
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ik bak steeds vaker in de keuken en begin echt de drive te pakken te krijgen. Deze kaneelbroodjes (of cinnamon rolls) waren dan ook mega lekker en zo makkelijk zelf te maken! Je hebt niet veel ingrediënten nodig en je kunt het voor elke gelegenheid gebruiken: high-tea, moederdag, bijkletsen met vriendinnen. Ga snel aan de slag!

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 200 graden.
Rol het croissantdeeg uit op wat bakpapier op je aanrecht. Hier zijn randjes in gesneden. Druk deze naden dicht zodat er geen gaatjes zijn in het deeg.

2
Done

Zorg dat de boter zacht is. Doe dit bijvoorbeeld 20 seconden in de magnetron. Meng daarna samen met de suiker, kaneel en de koek en speculaaskruiden. Smeer dit mengsel op het croissantdeeg. Dit mag over 1 gehele kant van het deeg.

3
Done

Rol het croissantdeeg op en je hebt een grote rol. Snijd deze rol met een scherp mes in 6 tot 8 plakjes.

4
Done

Leg de rolletjes op een bakplaat met bakpapier en zet deze voor 12 minuten in de oven.

5
Done

Nu kun je het glazuur maken om de kaneel rolletjes nóg lekkerder te maken. Meng de poedersuiker met het vanille extract en 1 eetlepel water tot een dik glazuur. Je kunt altijd meer water toevoegen als je het glazuur wat dunner wilt.

Geniet van deze heerlijke broodjes!

Romy Vossen

previous
Groenten taco
next
Zalm teriyaki met noedels
previous
Groenten taco
next
Zalm teriyaki met noedels

2 Comments Hide Comments

Dag Romy deze zien er heerlijk uit. Ik snap wel niet goed wanneer je de botermengeling op de rolletjes doet? Groetjes Joost

Hi Joost. Dat stond inderdaad niet duidelijk uitgelegd! Ik heb het aangepast. Je drukt de naden dicht, maakt het botermengsel en smeert het dan op het croissantdeeg. Daarna kun je het dichtrollen!

Add Your Comment