Print opties:

Kwark poffertjes

Probeer eens deze heerlijke kwarkpoffertjes! Perfect voor een ontbijt of een zoete snack, deze luchtige poffertjes zijn eenvoudig te maken en verrukkelijk. Het geheim zit in de toevoeging van kwark, die zorgt voor een zachte textuur én extra eiwit.

Serveer ze met vers fruit, een scheutje honing, of gewoon met een beetje poedersuiker. Dit recept is een gegarandeerde hit!

Difficulty Beginner
Servings 1
Ingrediënten
  • 1 banaan
  • 75 grammen magere kwark
  • 30 grammen bloem
  • 14 grammen eiwitpoeder
  • 1 ei
  • 1 theelepels kaneel
Bereidingswijze
  1. Stap 1: Mix in een kom de tarwebloem en het eiwitpoeder

  2. Stap 2: Voeg dan alle andere ingrediënten toe en mix tot je geen klontjes meer hebt.

  3. Stap 3: Verwarm een beetje olijfolie in een poffertjespan (Je kan ook kleine rondjes in een koekenpan bakken, maar dan is het lastig om ze even groot te krijgen)

  4. Stap 4: Bak de poffertjes op middelhoog vuur. Draai ze om zodra er belletjes verschijnen.

  5. Stap 5: Serveer de poffertjes met wat poedersuiker, vers fruit of honing.

Voedingswaarden

Calorieën: 247 kcal Totaal vet: 8.27  g Totaal koolhydraten: 21.4  g Voedingsvezel: 0.8 g Proteïne: 20.9  g 

Note

Gebruik de kortingscode FOODBYROMY voor kortingen en gratis producten bij @prozis!

Romy Vossen
Een echte foodie!

Hi, mijn naam is Romy en ik ben diëtist, productontwikkelaar én sta ook nog eens onwijs graag in de keuken! Koken & bakken is onwijs makkelijk en ik hoop mensen te inspireren tot het maken van heerlijke gerechten die ook nog eens makkelijk zijn én meestal ook gezond! Daarnaast houd ik onwijs van reizen en ook daarover deel ik graag mijn tips met jou!