• Home
  • Vis
  • Lasagne met zalm en spinazie
Lasagne met zalm en spinazie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
750 gram diepvries spinazie
400 gram zalm Ik gebruik hiervoor zalm uit het vriesvak
200 gram roomkaas met kruiden
8 tot 10 lasagnebladen
100 gram geraspte kaas

Nutritional information

666 kcal
calorieën
46 gram
vet
48 gram
eiwit
9.6 gram
koolhydraten
6.6 gram
vezels

Lasagne met zalm en spinazie

Een lekkere combinatie van roomkaas, zalm en spinazie!

  • 30 min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Een van de lekkerste combinaties zijn spinazie en zalm en hoe lekker is dit in een lasagne! Zo kom je én aan voldoende groenten en krijg je ook nog eens een portie vis binnen. 2 porties vis per week eten blijkt nog knap lastig te zijn voor de meeste mensen. Ongeveer 15% van de Nederlandse bevolking eet voldoende vis. Daarom hier een recept met vis! Geniet ervan.

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 200 graden

2
Done

Haal de zalm en spinazie uit de diepvries. Als ik de vis iets sneller wil laten ontdooien, leg ik deze in een bak met lauw water.

3
Done

Doe de spinazie in een pan en bak deze met een scheutje water totdat deze ontdooid is.

4
Done

Als de zalm voldoende is ontdooid, kun je deze in reepjes snijden.

5
Done

Nu kun je beginnen met de schaal te vullen!
- Begin met een dun laagje spinazie.
- Leg daarop de lasagne bladen.
- Vervolgens bedek je de bladen met de helft van de overige spinazie
- Leg daarna de helft van de zalm hierop
- Smeer eroverheen ongeveer de helft van de roomkaas.

6
Done

Leg hier weer lasagne bladen op en maak nog zo’n laag:
o De helft van de spinazie
o De helft van de zalm
o De helft van de roomkaas

7
Done

Strooi hierover de geraspte kaas en zet 25 minuten in de oven.
(Mijn geraspte kaas was op, dus ik gebruikte plakken kaas op de foto).

Romy Vossen

previous
Risotto met roerbakgroenten en kip
next
Snelle ovenschotel met broccoli, kip en kaas
previous
Risotto met roerbakgroenten en kip
next
Snelle ovenschotel met broccoli, kip en kaas

Add Your Comment