• Home
  • Vis
  • Makkelijke en snelle pokebowl
Makkelijke en snelle pokebowl

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 gram pandanrijst Je kan ook een andere rijst gebruiken, maar deze is het meest 'plakkerig'.
200 gram verse zalm
200 gram Edamame boontjes
1 avocado
50 ml sojasaus
1 eetlepel sesam zaadjes
1 eetlepel gefruite uitjes

Nutritional information

735 kcal
Calorieën
42 gram
Vet
37 gram
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
11.5 gram
Vezels

Makkelijke en snelle pokebowl

Een heerlijke maaltijd met vis!

Deze pokebowl doet je herinneren aan de geweldige smaak van sushi en ziet er heerlijk uit, maar kost weinig moeite om te maken!

Ingredients

Directions

Share

Dit is een van mijn favoriete snelle maaltijden en wie de ‘pokebowl’ heeft bedacht, moet echt een genie zijn geweest. Ik denk dat je wel van sushi (of rauwe vis) moet houden, wil je een powebowl lekker vinden, maar ik kan hier zeker van genieten! En het is ook nog eens heel makkelijk.

Steps

1
Done

Kook de rijst gaar volgens de verpakking.

2
Done

Kook de edamame boontjes ongeveer 3 minuutjes (of volgens de verpakking).

Ik koop mijn edamame boontjes bij de lokale turkse supermarkt uit het vriesvak, maar je kan ze bij elke supermarkt kopen, zoals de Jumbo of de Albert Heijn.

3
Done

Snijd de zalm in kleine stukjes. Laat de zalm met een flinke scheut sojasaus en wat sesamzaadjes even marineren in de koelkast totdat de rijst gaar is.

4
Done

Snijd de avocado door de helft en snijd er blokjes van.

5
Done

Tijd om je pokebowl te serveren!
Voor een mooie garnering, gebruik je een kom of bakje voor de pokebowl!

Verdeel eerst wat rijst in een kommetje.
Daarop leg je de zalm aan een kant, de edamame boontjes aan een kant en de avocado aan de laatste kant.

Verdeel hierover nog wat gefruite uitjes, sesamzaadjes en sojasaus naar smaak en je bent klaar!

Romy Vossen

previous
Ovenschotel met gnocchi, kip en champignons
next
Risotto met roerbakgroenten en kip
previous
Ovenschotel met gnocchi, kip en champignons
next
Risotto met roerbakgroenten en kip

Add Your Comment