Ingredients
-
450 gram sperziebonen
-
200 gram zilvervliesrijst
-
200 gram kipshoarma
-
1 pakje sajoer boontjes
Directions
Toe aan een wel héél makkelijke maaltijd? Dit recept heeft maar 4 ingrediënten dus is ideaal voor wanneer je geen zin hebt om met zware boodschappentassen naar huis te sjouwen, maar wanneer je wel een prima maaltijd op tafel wilt!
Steps
1
Done
|
Snijd de uiteindes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen doormidden. Kook deze in ongeveer 5 a 10 minuten beetgaar. |
2
Done
|
Als de sperziebonen gaar zijn giet je deze af en kook je daarna de rijst in ongeveer 10 a 12 minuten gaar en giet deze daarna ook af. |
3
Done
|
Nét voordat de rest gaar is, bak ik de kipshoarma in een wokpan ongeveer in 10 minuten gaar. Is de kip gaar? Dan voeg ik de sperziebonen toe en laat ik deze 2 minuten meebakken. |
4
Done
|
Voeg de boemboe mix voor sajoer bonen toe aan de kip en sperziebonen en voeg 150 ml water toe. Laat dit 5 minuten sudderen. |
5
Done
|
Serveer de rijst op een bord (ongeveer 100 gram per persoon) en voeg hierbij de helft van de kip en sperziebonen mix toe. Smakelijk eten! |