Print opties:

Mini cheesecake

Mocht jij nou niet zo van cupcakes houden óf juist eens afwisseling willen, wat dacht je van deze mini cheesecakes? Ideaal als high-tea gerechtje, als snackje of als toetje!

Eenvoudig te maken en een hier een populaire favoriet!

Servings 8
Ingrediënten
    Cupcakes
  • 150 grammen roomkaas (light)
  • 100 milligram creme fraiche
  • 60 grammen blauwe bessen (Je kunt ze ook vervangen voor je eigen favoriete fruit!)
  • 50 grammen suiker
  • 8 speculoos koekjes
  • 35 grammen boter
  • 8 grammen vanillesuiker
  • 1 theelepels maizena
  • 1 ei
  • 1 snuf zout
Bereidingswijze
  1. Stap 1: Verwarm de oven op 140 graden. Doe ondertussen wat papieren vormpjes in een vaste muffinvorm (zo krijg je de mooie muffinvorm).

  2. Stap 2: Smelt de boter in een pannetje en verkruimel ondertussen de koekjes. Doe dit daarna in een kom bij elkaar en druk onderin de muffinvormpjes. Druk eventueel aan met je duimen of een lepel.

  3. Stap 3: Mix de roomkaas, suiker, vanille suiker & zout in een kom. Meng in een andere kom het ei, de creme fraiche & maizena. Doe het nu bij elkaar en mix tot je geen klontjes meer hebt.

  4. Stap 4: Daarna kun je de blauwe bessen (of je eigen favoriete fruit) door het beslag spatelen. Vul daarna de muffinvormpjes met dit mengsel en zet 30 minuten in de oven.

  5. Stap 5: Laat ze goed afkoelen voordat je ze uit de muffinvorm haalt!

Voedingswaarden

Calorieën: 249 kcal Totaal vet: 15  g Totaal koolhydraten: 26  g Voedingsvezel: 1 g Proteïne: 4  g 

Romy Vossen
Een echte foodie!

Hi, mijn naam is Romy en ik ben diëtist, productontwikkelaar én sta ook nog eens onwijs graag in de keuken! Koken & bakken is onwijs makkelijk en ik hoop mensen te inspireren tot het maken van heerlijke gerechten die ook nog eens makkelijk zijn én meestal ook gezond! Daarnaast houd ik onwijs van reizen en ook daarover deel ik graag mijn tips met jou!