Ingredients
-
200 gram volkoren penne
-
1 blikje tonijn
-
2 stuks paprika
-
1 ui
-
400 gram tomatenblokjes
-
70 gram tomatenpuree
-
2 tenen knoflook
-
1 bol mozzarella
-
2 eetlepels basilicum
-
100 gram geraspte kaas
Directions
Een ovenschotel is altijd een goeie uitkomst! Wanneer ik geen tijd heb om te koken in de avond, maak ik vaak de ovenschotel de dag ervoor of in de ochtend en zet ik het in de koelkast. Wanneer ik dan thuiskom, hoeft de ovenschotel nog maar 20 minuten in de oven en kun je aanschuiven! Dit recept is dan ook erg lekker en een afwisseling, omdat je tonijn gebruikt!
Steps
1
Done
|
Kook de pasta volgens de bereidingswijze in ongeveer 10 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
|
Snijd de ui en paprika in stukjes en doe de knoflook in een knoflookpers. Verhit wat olie in een wokpan en bak hierin de ui, paprika en knoflook. |
3
Done
|
Voeg na 5 minuten de tomatenpuree, tomatenblokjes en basilicum toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg daarna de tonijn toe met wat peper en zout en laat dit 5 minuten doorkoken. |
4
Done
|
Voeg de pasta toe aan de wokpan en meng alles goed door elkaar. Voeg nu het gehele mengsel in een ovenschaal en leg hierop de mozzerella in plakjes gesneden op de ovenschotel en strooi hierover wat geraspte kaas. Zet dit voor 20 minuten in de oven. Smakelijk eten! |