Ingredients
-
1 courgette
-
1 aubergine
-
1 rode paprika
-
1 rode ui
-
2 tomaten
-
2 tenen knoflook
-
1 bosje verse peterselie
-
gedroogde bieslook
-
2 eetlepels Kruidenmix voor shoarma
-
6 pitabroodjes
-
200 ml Griekse yoghurt
-
1 eetlepel olijfolie
Directions
Hoe makkelijk is het eigenlijk om een pita gevuld met vette shoarma te vervangen door iets anders? De shoarma kruiden die je tegenwoordig kant-en-klaar kunt kopen (of zelf kunt samenstellen), maken het nóg makkelijker! Ik kon erg genieten van deze pita broodjes met gekruide groenten, maar voor mijn vriend bakte ik er nog wat kip bij.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 200 graden. |
2
Done
|
Maak de groenten schoon. Snipper de ui fijn, snijd de aubergine, paprika, courgette en tomaten in stukjes. |
3
Done
|
Pak een ovenschaal en doe hierin de gesneden aubergine, paprika, courgette de helft van de rode ui en voeg hierin 1 eetlepel olie toe en 2 eetlepels van de shoarmakruiden. Zet voor ongeveer 35 minuten in de oven op 200 graden. Schep halverwege. |
4
Done
|
De andere helft van de rode ui kun je mengen met de tomaat en in een apart bakje zetten. |
5
Done
|
|
6
Done
|
Zijn de groenten klaar? Verwarm dan de pitabroodjes kort in de oven. Serveer de groenten met de pitabroodjes, de knoflooksaus en de tomaten/ui mix. Smakelijk eten! Voedingswaarden zijn per 2 pita broodjes. |