0 0
Pita gevuld met groenten shoarma

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
1 rode ui
2 tomaten
2 tenen knoflook
1 bosje verse peterselie
gedroogde bieslook
2 eetlepels Kruidenmix voor shoarma
6 pitabroodjes
200 ml Griekse yoghurt
1 eetlepel olijfolie

Nutritional information

362 kcal
Calorieën
1.5 gram
Vet
14.5 gram
Eiwit
67.2 gram
Koolhydraten
9.6 gram
Vezels

Pita gevuld met groenten shoarma

  • 30 minuten
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Hoe makkelijk is het eigenlijk om een pita gevuld met vette shoarma te vervangen door iets anders? De shoarma kruiden die je tegenwoordig kant-en-klaar kunt kopen (of zelf kunt samenstellen), maken het nóg makkelijker! Ik kon erg genieten van deze pita broodjes met gekruide groenten, maar voor mijn vriend bakte ik er nog wat kip bij.

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 200 graden.

2
Done

Maak de groenten schoon. Snipper de ui fijn, snijd de aubergine, paprika, courgette en tomaten in stukjes.

3
Done

Pak een ovenschaal en doe hierin de gesneden aubergine, paprika, courgette de helft van de rode ui en voeg hierin 1 eetlepel olie toe en 2 eetlepels van de shoarmakruiden. Zet voor ongeveer 35 minuten in de oven op 200 graden. Schep halverwege.

4
Done

De andere helft van de rode ui kun je mengen met de tomaat en in een apart bakje zetten.

5
Done

Nu ga je de knoflooksaus maken. Hak de peterselie fijn en pers de knoflook. Doe 200 ml Griekse yoghurt in een bakje, voeg de knoflook, peterselie en bieslook toe en roer totdat jij het lekker vindt!

6
Done

Zijn de groenten klaar? Verwarm dan de pitabroodjes kort in de oven. Serveer de groenten met de pitabroodjes, de knoflooksaus en de tomaten/ui mix. Smakelijk eten!

Voedingswaarden zijn per 2 pita broodjes.

Romy Vossen

previous
American fluffy pancakes
next
Carbonara pasta met chorizo worst
previous
American fluffy pancakes
next
Carbonara pasta met chorizo worst

Add Your Comment