• Home
  • Pittige curry met ei & broccoli
0 0
Pittige curry met ei & broccoli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 eieren
1 ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel geraspte gember
400 gram (pittige) tomaten
200 gram broccoli
1 rode peper
150 gram zilvervliesrijst
1 eetlepel kerrie

Nutritional information

333 kcal
Calorieën
19.1 gram
Vet
22.5 gram
Eiwit
15.2 gram
Koolhydraten
6.9 gram
Vezels

Pittige curry met ei & broccoli

  • 15 minuten
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Eieren zijn een goede vervanger voor vlees. In dit gerecht heb ik dus ook eieren toegevoegd voor de benodigde eiwitten en de rest van de ingrediënten bestaat uit lekker veel groenten. Dit recept staat in 15 minuten op tafel en is erg lekker voor het hele gezin! Je kan het zo pittig maken als je zelf wilt.

Steps

1
Done

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking gaar.

2
Done

Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. En kook de broccoli gaar in 5 minuten.

3
Done

Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook, gember, rode peper (een halve of hele) en voeg de kerriepoeder toe. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze met 100 ml water en wat zout toe aan de pan. Laat dit ongeveer 8 minuten sudderen.

4
Done

Pel ondertussen de eieren en snijd ze door de helft. Leg de broccoliroosjes en de eieren op het tomaatmengsel in de pan en laat dit nog 2 minuten mee sudderen.

5
Done

Serveer de pittige curry met de zilvervliesrijst en eventueel naar smaak nog extra rode peper. Smakelijk eten!

Romy Vossen

previous
Groenten omelet
next
Knapperige tortilla
previous
Groenten omelet
next
Knapperige tortilla

Add Your Comment