Ingredients
-
3 eieren
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
1 eetlepel geraspte gember
-
400 gram (pittige) tomaten
-
200 gram broccoli
-
1 rode peper
-
150 gram zilvervliesrijst
-
1 eetlepel kerrie
Directions
Eieren zijn een goede vervanger voor vlees. In dit gerecht heb ik dus ook eieren toegevoegd voor de benodigde eiwitten en de rest van de ingrediënten bestaat uit lekker veel groenten. Dit recept staat in 15 minuten op tafel en is erg lekker voor het hele gezin! Je kan het zo pittig maken als je zelf wilt.
Steps
1
Done
|
Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking gaar. |
2
Done
|
Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. En kook de broccoli gaar in 5 minuten. |
3
Done
|
Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook, gember, rode peper (een halve of hele) en voeg de kerriepoeder toe. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze met 100 ml water en wat zout toe aan de pan. Laat dit ongeveer 8 minuten sudderen. |
4
Done
|
Pel ondertussen de eieren en snijd ze door de helft. Leg de broccoliroosjes en de eieren op het tomaatmengsel in de pan en laat dit nog 2 minuten mee sudderen. |
5
Done
|
Serveer de pittige curry met de zilvervliesrijst en eventueel naar smaak nog extra rode peper. Smakelijk eten! |