Pulled chicken taco

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram kip
50 ml BBQ saus
2 tomaten
2 eetlepels zure room
1 zakje sla
4 of 6 taco's
4 eetlepels guacamole Je kunt deze kant en klaar kopen of zelf maken (check mijn recept!)
30 gram geraspte kaas

Nutritional information

490 kcal
Calorieën
20 gram
Vet
42 gram
Eiwit
27 gram
Koolhydraten
4.2 gram
Vezels

Pulled chicken taco

Cuisine:

Een recept om indruk te maken op je gasten!

  • 30 min
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Tijdens mijn afscheid van mijn vorige werk kreeg ik zo’n leuk cadeau! Mijn collega’s hadden een kookboek voor mij gekocht waar ik zelf mijn lievelingsrecepten in kon schrijven. Maar dat was niet alles, ook hadden zij er alvast een of meerdere recepten ingeschreven die zij graag maakten. Een van de meest lekkere recepten (ook namens mijn vriend) is van Iris, namelijk de pulled chicken taco. Daarom deel ik het dan ook graag op mijn website! Bedankt Iris voor het recept!

Steps

1
Done

Kook de kip totdat deze gaar is. Ik halveer de kip in de lengte en kook deze ongeveer in 10 minuten.

2
Done

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes of maak alvast de guacamole. Het recept vind je ook op mijn website!

3
Done

Haal de kip uit het water. Zodra de kip gaar is, kun je deze met 2 vorken uit elkaar trekken. Gooi daarna de kip terug in de (wok)pan en meng deze met de BBQ saus.

4
Done

Verwarm de taco's per 2 in de magnetron voor 30 seconden. Zijn de taco's warm? Dan kun je ze vullen. Ik begin meestal met een schepje zure room, daarna een de sla, gevolgd door de kip, daarop de guacamole en daarop de tomaten en wat geraspte kaas

Romy Vossen

next
Ovenschotel met gnocchi, kip en champignons
next
Ovenschotel met gnocchi, kip en champignons

Add Your Comment