Ingredients
-
2 eieren
-
120 gram suiker
-
1 zakje vanille suiker
-
75 gram (ongezouten) roomboter
-
120 gram yoghurt
-
120 gram bloem
-
2 theelepels rode kleurstof
-
half zakje (ongeveer 5 gram) bakpoeder
-
1 pakje Icing mix
Directions
Naast dat ik koken erg leuk vind, ben ik ook gek op bakken! Er kan nog wel eens iets mislukken, maar hoe vaker je iets probeert, hoe beter je erin wordt! Al een aantal keren heb ik bij vriendinnen op de stoep gestaan waar ik iets lekkers voor zou meenemen, en was mijn bakrecept óf mislukt óf het zag er niet uit. Maar toen ik met deze cupcakes aankwam, was dat allemaal vergeten! Lees snel verder voor het recept.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een kom en klop hierin de eieren, het suiker, de vanillesuiker en een snufje zout ongeveer 5 minuten totdat het schuimt. |
2
Done
|
Pak de roomboter en mix dit bij het mengsel totdat het een glad beslag wordt. Voeg de yoghurt en rode kleurstof toe en mix dit verder met een keukenmachine nogmaals tot een glad beslag. Voeg na een paar minuten de bakpoeder toe en mix dit nogmaals. |
3
Done
|
Plaats 12 papieren cupcakes op een bakplaat en vul deze met het beslag. Ik vul ze ongeveer tot net niet tot het randje. |
4
Done
|
Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten. Gebruik na 20 minuten een satéprikker om te kijken of de cupcakes gaar zijn. Mocht je satéprikker er nog nat uitkomen, zet ze dan nogmaals 2 minuten in de oven totdat je cupcake gaar is. |
5
Done
|
De volgende stap is voor de icing op je cupcake. Deze kun je maken terwijl je cupcakes in de oven staan, maar spuit het pas op de cupcakes als deze in zijn geheel zijn afgekoeld. Ik heb een kant-en-klare icing mix gebruikt, omdat ik hier nog geen verdere ervaring mee heb en ik zeker wilde weten dat de icing zou gaan lukken! |
6
Done
|
Bij de kant-en-klare icing hoef je alleen water toe te voegen. Pak een spuitzak en zet hier een mondje op of knip het uiteinde eraf. Doe de icing in de spuitzak en spuit rondjes op de cupcakes. |