0 0
Red velvet cupcakes met icing

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 eieren
120 gram suiker
1 zakje vanille suiker
75 gram (ongezouten) roomboter
120 gram yoghurt
120 gram bloem
2 theelepels rode kleurstof
half zakje (ongeveer 5 gram) bakpoeder
1 pakje Icing mix

Nutritional information

190 kcal
Calorieën
7.5 gram
Vet
2.7 gram
Eiwit
25.1 gram
Koolhydraten
0.4 gram
Vezels

Red velvet cupcakes met icing

  • 40 minuten
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Naast dat ik koken erg leuk vind, ben ik ook gek op bakken! Er kan nog wel eens iets mislukken, maar hoe vaker je iets probeert, hoe beter je erin wordt! Al een aantal keren heb ik bij vriendinnen op de stoep gestaan waar ik iets lekkers voor zou meenemen, en was mijn bakrecept óf mislukt óf het zag er niet uit. Maar toen ik met deze cupcakes aankwam, was dat allemaal vergeten! Lees snel verder voor het recept.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een kom en klop hierin de eieren, het suiker, de vanillesuiker en een snufje zout ongeveer 5 minuten totdat het schuimt.

2
Done

Pak de roomboter en mix dit bij het mengsel totdat het een glad beslag wordt. Voeg de yoghurt en rode kleurstof toe en mix dit verder met een keukenmachine nogmaals tot een glad beslag. Voeg na een paar minuten de bakpoeder toe en mix dit nogmaals.

3
Done

Plaats 12 papieren cupcakes op een bakplaat en vul deze met het beslag. Ik vul ze ongeveer tot net niet tot het randje.

4
Done

Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten. Gebruik na 20 minuten een satéprikker om te kijken of de cupcakes gaar zijn. Mocht je satéprikker er nog nat uitkomen, zet ze dan nogmaals 2 minuten in de oven totdat je cupcake gaar is.

5
Done

De volgende stap is voor de icing op je cupcake. Deze kun je maken terwijl je cupcakes in de oven staan, maar spuit het pas op de cupcakes als deze in zijn geheel zijn afgekoeld.

Ik heb een kant-en-klare icing mix gebruikt, omdat ik hier nog geen verdere ervaring mee heb en ik zeker wilde weten dat de icing zou gaan lukken!

6
Done

Bij de kant-en-klare icing hoef je alleen water toe te voegen. Pak een spuitzak en zet hier een mondje op of knip het uiteinde eraf. Doe de icing in de spuitzak en spuit rondjes op de cupcakes.

Romy Vossen

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gezonde nasi
next
Gele curry met tempeh
previous
Gezonde nasi
next
Gele curry met tempeh

Add Your Comment