Ingredients
-
800 gram pompoen blokjes
-
50 gram roomboter
-
1 ui
-
300 gram risotto
-
2 bouillon blokje
-
3 dikke wortelen
-
100 gram Parmezaanse kaas
-
2 tenen knoflook
-
1 eetlepel italiaanse kruiden
Directions
Ik vind risotto een van de lekkerste gerechten die je kunt maken met rijst en ik houd er dan ook van om hier lekker mee te variëren! Vandaag een risotto met lekker veel oranje groenten, waarvan onder andere: pompoen! Risotto kost iets meer werk dan normaal, maar dat maakt het gerecht zeker niet minder lekker.
Steps
1
Done
|
Met dit recept heb ik al gesneden pompoenblokjes gekocht. Schil de wortel en snijd deze in dunne plakjes. Doe deze samen met de blokjes pompoen in een pan en bak deze in ongeveer 10 minuten beetgaar. |
2
Done
|
Maak in een andere pan de bouillon. Ik kook meestal 1,5 liter water in een waterkoker, doe dit in een pan en laat 2 bouillonblokjes hierin oplossen. |
3
Done
|
Snipper de ui en doe de knoflook in een knoflookpers. Pak een wokpan en fruit hierin de knoflook en ui voor ongeveer 1 of 2 minuten. |
4
Done
|
Voeg hier de boter aan toe. Als de boter is gesmolten, voeg je de risottorijst toe en roer alles even door elkaar. |
5
Done
|
Voeg een flinke scheut bouillon toe en roer totdat alles is opgenomen. De key hierbij is geduld hebben! |
6
Done
|
Voeg beetje bij beetje alle bouillon toe. Dit duurt in totaal ongeveer 20 tot 30 minuten. |
7
Done
|
Proef af en toe om te kijken of de risotto rijst al gaar is. Als de rijst gaar is, voeg je de pompoen en wortel toe en laat je dit nog even doorkoken. Voeg nog wat italiaanse kruiden toe en serveer met parmazaanse kaas! |