• Home
  • Romige lasagne met champignons & spinazie
0 0
Romige lasagne met champignons & spinazie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
half pak lasagnebladen
400 gram champignons
400 gram spinazie
1 kleine ui
1 teen knoflook
150 gram roomkaas met kruiden
50 gram bloem
50 gram boter
500 ml melk
150 gram geraspte kaas

Nutritional information

539 kcal
Calorieën
40.6 gram
Vet
24.2 gram
Eiwit
17.7 gram
Koolhydraten
3.3 gram
Vezels

Romige lasagne met champignons & spinazie

Heerlijk romig

Maar 4 ingrediënten!

  • 45 minuten
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Lasagne kun je in allerlei verschillende varianten serveren en eten en daarom heb ik nogmaals een lasagne recept voor op mijn website. Deze lasagne is zó lekker romig en de bechamelsaus is zo gemaakt. Lees snel verder voor dit lekkere romige recept.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet wat olie in een wokpan en fruit hierin de ui en knoflook voor 2 minuten.

3
Done

Snijd de champignon in stukjes en voeg deze toe aan de wokpan, bak de champignons voor 5 minuten mee.

4
Done

Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Als alle spinazie is geslonken, doe ik het mengsel in een vergiet zodat al het overtollig water verdwijnt. Daarna doe ik alles weer in de pan en voeg ik de kruidenroomkaas toe en meng dit goed met de rest.

5
Done

De bechamelsaus is makkelijk te maken. Smelt de boter in een pannetje en voeg daarna de bloem toe. Roer dit met een garde, zodat de boter en bloem aan elkaar kleven.
Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe en blijf dit roeren met een garde.
Voeg als laatste 60 gram geraspte kaas toe en roer dit totdat je een egale saus hebt.

6
Done

Begin je ovenschaal te vullen met het champignon-spinazie mengsel. Leg hierop de lasagne bladen. Daarop doe je wat bechamelsaus en zo ga je door.

Eindig met het champignon-spinazie mengsel en strooi hieroverheen nog wat geraspte kaas. Zet dit voor 30 minuten in de oven.

Romy Vossen

previous
Rijst met makkelijke hachee
next
Makkelijke rijst met sajoer boontjes
previous
Rijst met makkelijke hachee
next
Makkelijke rijst met sajoer boontjes

Add Your Comment