• Home
  • Spaghetti met spinazie gehaktballetjes
0 0
Spaghetti met spinazie gehaktballetjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram volkoren spaghetti
300 gram diepvries spinazie
2 teentjes knoflook
2 volkoren beschuiten
300 gram gehakt
1 eetlepel italiaanse kruiden
400 gram tomatensaus
1 ei

Nutritional information

841 kcal
kcal
41.5 gram
vet
62.2 gram
eiwit
47.2 gram
koolhydraten
18.2 gram
vezels

Spaghetti met spinazie gehaktballetjes

Voeg spinazie toe aan je gehaktballen!

  • 35 min
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Zelf gehaktballen maken kan best wel tijd in beslag nemen, maar ik heb nu een recept waarbij je zelf gehaktballen maakt mét 400 gram spinazie! Zo heb je dus vlees en groenten in één en hoef je alleen nog maar de pasta en pastasaus toe te voegen. Dit recept is dus wel voor wanneer je wat meer tijd hebt, maar zeker het proberen waard!

Steps

1
Done

Kook de spinazie gaar. Laat deze daarna uitlekken in een zeef, zodat het meeste water uit de spinazie is.

2
Done

Doe het gehakt in een kom. Verkruimel de beschuiten erbij, pers de knoflook fijn en voeg deze toe aan het gehakt. Voeg ook de spinazie, het ei en de italiaanse kruiden toe. Kneed het goed door elkaar en maak er mooie ronde balletjes van. Ik druk ze een beetje plat, zodat je ze makkelijker kunt bakken.

3
Done

Kook in 1 pan de spaghetti gaar.

4
Done

Bak in een andere pan de gehaktballetjes, ongeveer 5 minuten aan elke kant. Als de balletjes gaar zijn, voeg je de tomatensaus toe en wat peper en zout. Laat dit even 5 minuten sudderen.

5
Done

Hierna kun je de spaghetti serveren met de balletjes en saus!

Romy Vossen

previous
Pompoen curry
next
Citroen vanille cake
previous
Pompoen curry
next
Citroen vanille cake

Add Your Comment