Print opties:

Tomaten quiche

Een van mijn favoriete gerechten om te serveren bij een brunch of als hartige snack op feestjes is deze heerlijke tomaten quiche. Het leuke aan quiches is dat je er eindeloos mee kunt variëren, maar deze combinatie van tomaten, kaas en het bekende krokante korstje is een succes.

Servings 10
Ingrediënten
    Cupcakes
  • 5 plakjes hartig taartdeeg
  • 250 grammen cocktail trostomaten
  • 200 grammen tomatenmix
  • 125 milligram slagroom
  • 100 grammen geraspte grana padano
  • 5 eieren
  • 2 rode uien
  • 3 eetlepels italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze
  1. Stap 1: Pak een wrap en besmeer een kant met een flinke eetlepel pesto.

  2. Stap 2: Verdeel hierover de helft van de carpaccio, de pijnboompitjes, Parmezaanse kaas & rucola.

  3. Stap 3: Als je ze direct wil gebruiken, kun je de wrap oprollen. 5 cocktailprikkertjes op de bovenkant er doorheen steken en in 5 - 6 stukken snijden. Mocht je ze later willen gebruiken, wikkel ze dan (opgerold) in huishoudfolie en bewaar in de koelkast.

Voedingswaarden

Calorieën: 505 kcal Totaal vet: 31  g Totaal koolhydraten: 49.99  g Voedingsvezel: 2.3 g Proteïne: 21  g 

Romy Vossen
Een echte foodie!

Hi, mijn naam is Romy en ik ben diëtist, productontwikkelaar én sta ook nog eens onwijs graag in de keuken! Koken & bakken is onwijs makkelijk en ik hoop mensen te inspireren tot het maken van heerlijke gerechten die ook nog eens makkelijk zijn én meestal ook gezond! Daarnaast houd ik onwijs van reizen en ook daarover deel ik graag mijn tips met jou!