0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram havermout
50 gram amandelmeel
20 gram custard
1 zakje bakpoeder
4 bananen
2 eieren
5 druppels zoetstof Je kan hiervoor ook honing of suiker gebruiken
50 gram rozijnen
10 gram vanille eiwitpoeder Je kunt ook een vanille stokje gebruiken
een stukje geraspte citroenschil

Nutritional information

186 kcal
Calorieën
2.1 gram
Vet
6.3 gram
Eiwit
28.1 gram
Koolhydraten
2.1 gram
Vezels
Vanille bananenbrood: gezond, lekker, makkelijk

Vanille bananenbrood: gezond, lekker, makkelijk

  • 60 minuten
  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Bananenbrood is LEKKER! En ik merk dat mijn bananenbrood het meeste wordt gezocht op mijn website. Mijn schoonmoeder is eigenlijk de bananenbrood-goeroe en maakt er volgens mij elke week een en dan altijd weer een nieuwe variatie! Ik wilde daarom graag ook een nieuwe recept delen voor bananenbrood, weer net anders dan mijn andere recept en makkelijk te variëren. Deze moet je proberen!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2
Done

Doe de havermout in een keukenmachine en maal deze heel erg fijn, zo fijn mogelijk.

3
Done

Doe de havermout in een kom en voeg hierbij alle andere droge ingrediënten toe: amandelmeel, custard, bakpoeder en de vanille poeder.

4
Done

Pak dan nogmaals de keukenmachine en doe hierin de 4 bananen, mix deze ook totdat je geen stukjes meer hebt (je kunt de bananen ook met een vork prakken).

5
Done

Voeg de eieren & zoetstof toe aan de bananen in de keukenmachine en mix dit nogmaals.

6
Done

Voeg dan de 'natte' ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Dus voeg het bananenmengsel toe aan de kom met de havermout en andere ingrediënten. Mix dit goed met een garde door elkaar.

7
Done

Als alles goed gemengd is kun je de rozijnen & geraspte citroenschil toevoegen. Mix dit ook goed door het beslag.

Mocht je het beslag te dik vinden? Voeg dan kleine beetjes melk toe.

8
Done

Bak een bakvorm en leg hier een bakpapiertje in. Schenk het beslag in de bakvorm en strijk deze glad. Je kan eventueel nog garneren met wat banaan, rozijnen of lijnzaad.

Zet de cake voor 40 minuten op 180 graden. Check daarna met een sateprikker of de cake gaar is en zet anders nog 5 minuten terug in de oven.

9
Done

Als je de cake in 10 stukken snijdt, krijg je onderstaande voedingswaarden per plak.

Romy Vossen

previous
Winter havermout
next
Warme chocolademelk
previous
Winter havermout
next
Warme chocolademelk

Add Your Comment