Ingredients
-
100 gram havermout
-
50 gram amandelmeel
-
20 gram custard
-
1 zakje bakpoeder
-
4 bananen
-
2 eieren
-
5 druppels zoetstofJe kan hiervoor ook honing of suiker gebruiken
-
50 gram rozijnen
-
10 gram vanille eiwitpoederJe kunt ook een vanille stokje gebruiken
-
een stukje geraspte citroenschil
Directions
Bananenbrood is LEKKER! En ik merk dat mijn bananenbrood het meeste wordt gezocht op mijn website. Mijn schoonmoeder is eigenlijk de bananenbrood-goeroe en maakt er volgens mij elke week een en dan altijd weer een nieuwe variatie! Ik wilde daarom graag ook een nieuwe recept delen voor bananenbrood, weer net anders dan mijn andere recept en makkelijk te variëren. Deze moet je proberen!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
|
Doe de havermout in een keukenmachine en maal deze heel erg fijn, zo fijn mogelijk. |
3
Done
|
Doe de havermout in een kom en voeg hierbij alle andere droge ingrediënten toe: amandelmeel, custard, bakpoeder en de vanille poeder. |
4
Done
|
Pak dan nogmaals de keukenmachine en doe hierin de 4 bananen, mix deze ook totdat je geen stukjes meer hebt (je kunt de bananen ook met een vork prakken). |
5
Done
|
Voeg de eieren & zoetstof toe aan de bananen in de keukenmachine en mix dit nogmaals. |
6
Done
|
Voeg dan de 'natte' ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Dus voeg het bananenmengsel toe aan de kom met de havermout en andere ingrediënten. Mix dit goed met een garde door elkaar. |
7
Done
|
Als alles goed gemengd is kun je de rozijnen & geraspte citroenschil toevoegen. Mix dit ook goed door het beslag. Mocht je het beslag te dik vinden? Voeg dan kleine beetjes melk toe. |
8
Done
|
Bak een bakvorm en leg hier een bakpapiertje in. Schenk het beslag in de bakvorm en strijk deze glad. Je kan eventueel nog garneren met wat banaan, rozijnen of lijnzaad. Zet de cake voor 40 minuten op 180 graden. Check daarna met een sateprikker of de cake gaar is en zet anders nog 5 minuten terug in de oven. |
9
Done
|
Als je de cake in 10 stukken snijdt, krijg je onderstaande voedingswaarden per plak. |