• Home
  • Zalm spinazie rol met zoete aardappel frietjes
0 0
Zalm spinazie rol met zoete aardappel frietjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram zoete aardappelfrietjes
200 gram spinazie
200 gram zalm
8 plakjes bladerdeeg
100 gram roomkaas met kruiden

Nutritional information

932 kcal
calorieën
62.1 gram
vet
34.8 gram
eiwit
56.2 gram
koolhydraten
5.7 gram
vezels

Zalm spinazie rol met zoete aardappel frietjes

  • 30 min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Bladerdeeg, spinazie, zalm en roomkaas klinkt toch al als een geweldige combinatie? Dat is dus ook zo! Ik heb een receptje waarbij de combinatie van zalm en spinazie tot een geweldige smaakcombinatie komt!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2
Done

Verwarm de spinazie in een wok totdat deze slinkt.

3
Done

Nu kun je de rol gaan maken. Ik maak een individuele rol per persoon, maar je kan ook 1 grote rol maken. Leg 2 of 3 plakjes bladerdeeg op het aanrecht en leg hierop de zalmfilet (100 gram) met daarop ongeveer 100 gram spinazie. Strijk daar ongeveer 50 gram roomkaas op en dek alles nu weer af met 2 of 3 plakjes bladerdeeg. Snijd op de bovenkant schuine inkepingen, zodat de hete lucht uit je bladerdeeg pakketje kan. Herhaal dit voor het aantal personen.

4
Done

Pak een grote ovenschaal en doe daar in de ene helft de aardappelfrietjes en aan de andere kant de zalm-spinazie bladerdeeg pakketjes.

5
Done

Zet de oven op 20 minuten en als het nog niet gaar is, kun je het nog 5 minuten langer in de oven laten staan. Smakelijk eten!

Romy Vossen

previous
Winterse erwtensoep
next
Peking eend
previous
Winterse erwtensoep
next
Peking eend

Add Your Comment