Ingredients
-
300 gram zoete aardappelfrietjes
-
200 gram spinazie
-
200 gram zalm
-
8 plakjes bladerdeeg
-
100 gram roomkaas met kruiden
Directions
Bladerdeeg, spinazie, zalm en roomkaas klinkt toch al als een geweldige combinatie? Dat is dus ook zo! Ik heb een receptje waarbij de combinatie van zalm en spinazie tot een geweldige smaakcombinatie komt!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 220 graden. |
2
Done
|
Verwarm de spinazie in een wok totdat deze slinkt. |
3
Done
|
Nu kun je de rol gaan maken. Ik maak een individuele rol per persoon, maar je kan ook 1 grote rol maken. Leg 2 of 3 plakjes bladerdeeg op het aanrecht en leg hierop de zalmfilet (100 gram) met daarop ongeveer 100 gram spinazie. Strijk daar ongeveer 50 gram roomkaas op en dek alles nu weer af met 2 of 3 plakjes bladerdeeg. Snijd op de bovenkant schuine inkepingen, zodat de hete lucht uit je bladerdeeg pakketje kan. Herhaal dit voor het aantal personen. |
4
Done
|
Pak een grote ovenschaal en doe daar in de ene helft de aardappelfrietjes en aan de andere kant de zalm-spinazie bladerdeeg pakketjes. |
5
Done
|
Zet de oven op 20 minuten en als het nog niet gaar is, kun je het nog 5 minuten langer in de oven laten staan. Smakelijk eten! |