Ingredients
-
2 stuks (of 300 gram) zalm uit de diepvries
-
75 ml sojasaus
-
1 eetlepel bruine suiker
-
50 ml water
-
1 eetlepel honing
-
scheutje olienaar keuze (bijv. olijfolie of sesamolie)
-
flinke snuf knoflookpoederJe kunt ook 1 teentje verse knoflook gebruiken
-
400 gram broccoli
-
250 gram noodles
-
2 bosuitjes
-
1 eetlepel sesam zaadjes
Directions
1x in de week vis eten is iets wat zeker aan te raden is! Het bevat goede vetten en omega 3 en 6 die we (bijna) niet uit andere producten kunnen halen. Om vis iets aantrekkelijker te maken heb ik een heerlijk recept gemaakt met diepvries zalm. Zalm uit de diepvries is vaak goedkoper en makkelijker houdbaar. Ideaal om een recept mee te maken!
Steps
1
Done
|
Leg de bevroren zalm filets al een aantal uur (2 a 4 uur) voor het bereiden uit de vriezer en laat ze ontdooien. Verwijder eventueel stukjes ijs. |
2
Done
|
Doe de olie, sojasaus, suiker, knoflook, water en honing in een pannetje. Roer het goed door elkaar met een garde en breng het zachtjes aan de kook. Zorg dat het iets indikt. Ik gebruik hiervoor vaak een beetje maizena (theelepel). |
3
Done
|
|
4
Done
|
Ondertussen kun je de broccoli al gaar koken of stomen. Ik gebruik ook broccoli uit de vriezer, doe deze in een ovenschaal zet er een bord op en doe deze 2 keer voor 3 minuten in de magnetron. Halverwege schep ik het nog een keer door elkaar. |
5
Done
|
Na 8 minuten kun je de zalm omkeren en laat je deze ook nog 4 tot 6 minuten aan de andere kant sudderen. Ondertussen kun je vast de noedels gaar koken. |
6
Done
|
Als de zalm gaar is, schep je deze uit de saus. Je kunt nu alles serveren, maar wat ik zelf lekker vind is om de noedels nog even te laten bakken in de saus van de zalm. Schep de afgekookte noedels en gare broccoli in de sauspan van de zalm. Schep deze voor 2 minuten om en bak het nog even lekker aan. |
7
Done
|
Je kunt dit nu serveren op een bord. Doe de helft van de noedels en de broccoli op een bord. Leg daarop een zalmfilet en garneer met bosui en sesamzaadjes. Smakelijk eten! |