Ingredients
-
100 gram pindakaas
-
45 ml ketjap manis
-
1 eetlepel sambal oelek
-
1 kleine ui
-
200 ml water
Directions
Ik wist dit dus niet, maar satésaus is dus makkelijk zelf te maken! Je hebt maar 4 ingrediënten en wat water nodig en daardoor heb je helemaal geen kant-en-klare saus nodig. Lees gauw verder om deze makkelijke satésaus zelf te maken.
Steps
1
Done
|
Doe een klein beetje olie in een pannetje en fruit het uitje kort aan. |
2
Done
|
Voeg 5 eetlepels pindakaas toe en meng dit met de ui. |
3
Done
|
Voeg beetje bij beetje het water toe en blijf roeren. |
4
Done
|
Verwarm het geheel op laag vuur, de saus mag niet koken. Voeg de ketjap manis en sambal toe en meng alles goed door elkaar. Proef of je de saus zo lekker vindt en voeg naar smaak nog sambal of ketjap toe. Wil je de saus dunner hebben: voeg dan water toe. |
5
Done
|
Serveer de satésaus met stukjes pinda of gefruite uitjes. Je kan de satésaus tot 3 dagen gekoeld bewaren in de koelkast. Smakelijk eten! |