• Home
  • Zelf satésaus maken
0 0
Zelf satésaus maken

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram pindakaas
45 ml ketjap manis
1 eetlepel sambal oelek
1 kleine ui
200 ml water

Nutritional information

782 kcal
Calorieën
58 gram
Vet
24.5 gram
Eiwit
36.2 gram
Koolhydraten
8.7 gram
Vezels

Zelf satésaus maken

Maar 4 ingrediënten!

Maar 4 ingrediënten!

  • 15 minuten
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ik wist dit dus niet, maar satésaus is dus makkelijk zelf te maken! Je hebt maar 4 ingrediënten en wat water nodig en daardoor heb je helemaal geen kant-en-klare saus nodig. Lees gauw verder om deze makkelijke satésaus zelf te maken.

Steps

1
Done

Doe een klein beetje olie in een pannetje en fruit het uitje kort aan.

2
Done

Voeg 5 eetlepels pindakaas toe en meng dit met de ui.

3
Done

Voeg beetje bij beetje het water toe en blijf roeren.

4
Done

Verwarm het geheel op laag vuur, de saus mag niet koken. Voeg de ketjap manis en sambal toe en meng alles goed door elkaar. Proef of je de saus zo lekker vindt en voeg naar smaak nog sambal of ketjap toe.

Wil je de saus dunner hebben: voeg dan water toe.
Wil je de saus dikker hebben: voeg dan nog wat pindakaas toe.

5
Done

Serveer de satésaus met stukjes pinda of gefruite uitjes.

Je kan de satésaus tot 3 dagen gekoeld bewaren in de koelkast. Smakelijk eten!

Romy Vossen

previous
Groentenschotel met rijst en gehakt
next
Rijst met zoete kip
previous
Groentenschotel met rijst en gehakt
next
Rijst met zoete kip

Add Your Comment