Ingredients
-
5 eetlepels rijstazijn
-
1 pak sushi rijst
-
bakje water
-
snuf zout
-
snuf suiker
-
1 pak nori vellen
-
100 gram (rauwe) tonijn
-
100 gram verse zalm
-
halve komkommer
-
1 avocado
-
1 bakje garnalen
-
2 eetlepels Mayonaise
-
2 eetlepels knoflooksaus
-
2 eetlepels whiskey-cocktail saus
-
1 eetlepel sesam zaadjes
Directions
Het kost even tijd, maar het is zó lekker om zelf sushi te maken! Ik zou het zeker aanraden. Het is even oefenen, maar ik weet zeker dat iedereen het kan! Hieronder leg ik uit hoe je het beste inside-out rolls kan maken.
De voedingswaarden zijn gemiddeld per stukje sushi
Steps
1
Done
|
Voorbereiding van de rijstHet voorbereiden van de rijst duurt het langst. Kook de rijst volgens de verpakking. Het beste is om de rijst in de ochtend te koken en dan te laten afkoelen tot de middag. |
2
Done
|
Was de rijst net zolang totdat het water helder is. Laat het goed uitlekken. Maak een mengsel van de rijstazijn, suiker en zout. Doe de rijst in een pan en giet hier water overheen. Breng dit aan de kook en laat 15 minuten zacht koken met de deksel erop. Houd de rijst in de gaten en proef af en toe of hij goed is. |
3
Done
|
Zet na 15 minuten het vuur uit en laat dan nog 10 minuten stomen met de deksel op de pan. De rijst moet plakkerig zijn. |
4
Done
|
De sushi rollen |
5
Done
|
Snijd de normvellen door de helft. |
6
Done
|
|
7
Done
|
|
8
Done
|
Als je de rol hebt gerold, laat je de buitenkant bedekt met huishoudfolie en leg je deze even in de koelkast, zodat de rol wat steviger is. Je kunt variëren met de inhoud en zo nog wel wat verder rollen! |
9
Done
|
OpdienenAls je alles gemaakt hebt kan je het gaan opdienen! |
10
Done
|
Wat je natuurlijk nooit mag vergeten is de wasabi, sojasaus en gember! Eet smakelijk! |