• Home
  • Zelf sushi maken
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 eetlepels rijstazijn
1 pak sushi rijst
bakje water
snuf zout
snuf suiker
1 pak nori vellen
100 gram (rauwe) tonijn
100 gram verse zalm
halve komkommer
1 avocado
1 bakje garnalen
2 eetlepels Mayonaise
2 eetlepels knoflooksaus
2 eetlepels whiskey-cocktail saus
1 eetlepel sesam zaadjes

Nutritional information

80 kcal
Calorieën
1 gram
Vet
3.1 gram
Eiwit
14.5 gram
Koolhydraten
0.3 gram
Vezels
Zelf sushi maken

Zelf sushi maken

  • 120 minuten
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Het kost even tijd, maar het is zó lekker om zelf sushi te maken! Ik zou het zeker aanraden. Het is even oefenen, maar ik weet zeker dat iedereen het kan! Hieronder leg ik uit hoe je het beste inside-out rolls kan maken.⁠

De voedingswaarden zijn gemiddeld per stukje sushi

Steps

1
Done

Voorbereiding van de rijst

Het voorbereiden van de rijst duurt het langst. Kook de rijst volgens de verpakking. Het beste is om de rijst in de ochtend te koken en dan te laten afkoelen tot de middag.

2
Done

Was de rijst net zolang totdat het water helder is. Laat het goed uitlekken. Maak een mengsel van de rijstazijn, suiker en zout. Doe de rijst in een pan en giet hier water overheen. Breng dit aan de kook en laat 15 minuten zacht koken met de deksel erop. Houd de rijst in de gaten en proef af en toe of hij goed is.

3
Done

Zet na 15 minuten het vuur uit en laat dan nog 10 minuten stomen met de deksel op de pan. De rijst moet plakkerig zijn.
- Giet de rijst daarna in een ovenschaal en giet het azijnmengsel er overheen en meng het door de rijst. laat de rijst afkoelen met een theedoek eroverheen.

4
Done

De sushi rollen

Snijd alle ingrediënten (zalm, tonijn, komkommer, avocado etc) in dunne reepjes.

5
Done

Snijd de normvellen door de helft.

6
Done

Pak een norivel (wat je door de helft hebt gesneden). Je hebt een stroeve en een gladde kant. Bedek de gehele stroeve kant met rijst. Draai dan het vel om en leg daaronder een stukje huishoudfolie.

7
Done

Leg wat reepjes zalm, avocado en komkommer (en ander beleg) in het midden van het norivel. Rol voorzichtig de rol met het huishoudfolie aan de buitenkant.

8
Done

Als je de rol hebt gerold, laat je de buitenkant bedekt met huishoudfolie en leg je deze even in de koelkast, zodat de rol wat steviger is. Je kunt variëren met de inhoud en zo nog wel wat verder rollen!

9
Done

Opdienen

Als je alles gemaakt hebt kan je het gaan opdienen!
- Pak een rol uit de koelkast en snijd deze doormidden.
- Leg dan de 2 helften naast elkaar en snijd deze dan weer door de helft. Doe dit nog een keer met de andere stukken, zodat je 8 gelijke stukken krijgt. Maak het mes nat, zodat het beter snijdt.
- Je kunt de buitenkant van de rol nog bedekken met sesamzaadjes, flinterdunne avocado reepjes of kleine puntjes whiskey-cocktailsaus.

10
Done

Wat je natuurlijk nooit mag vergeten is de wasabi, sojasaus en gember!

Eet smakelijk!

Romy Vossen

previous
Warme chocolademelk
next
Groene curry met garnalen
previous
Warme chocolademelk
next
Groene curry met garnalen

Add Your Comment