• Home
  • Zelfgemaakte hutspot met rookworst
0 0
Zelfgemaakte hutspot met rookworst

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
450 gram voorgekookte aardappelen
3 dikke wortelen
2 grote uien
1 rookworst
70 ml halfvolle melk

Nutritional information

589 kcal
calorieën
37.3 gram
vet
25.8 gram
eiwit
55.1 gram
koolhydraten
10.4 gram
vezels

Zelfgemaakte hutspot met rookworst

Lekker voor wanneer het koud is.

  • 30 min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ik ben dol op stamppotten en vind dit dan ook een groot pluspunt aan de winter. Andijvie, boerenkool, wortel, ik ben overal voor in. Mijn lievelingsstamppot is dan toch met wortel en deze heb ik dan ook voor het eerst gemaakt deze winter. Eerder maakte mijn oma altijd de lekkerste hutspot ever, maar tot op heden heb ik nog niet haar geheime ingrediënt weten te ontrafelen. Voor nu: geniet van dit mega makkelijke recept voor hutspot!

Steps

1
Done

Omdat de aardappelen al zijn voorgekookt, hoef je deze niet meer te koken en te schillen (hoe handig)!

2
Done

Maak de wortelen schoon, rasp ze en snijd ze in rondjes. Maak de ui schoon en snijd deze door de helft in ringen.

3
Done

Gooi alles in een grote pan met water en laat dit 25 minuten koken.

4
Done

Doe na 15 minuten de rookworst in een andere pan en laat deze 10 minuten koken.

5
Done

Giet het water af en stamp de aardappelen, wortel en ui met een aardappelstamper. Voeg hier de melk aan toe om de stamppot iets romiger te maken. Voeg naar smaak peper & zout toe. Serveer samen met een halve rookworst (en misschien wat appelmoes, mmmm). Smakelijk eten!

Romy Vossen

previous
Curry madras
next
Winterse erwtensoep
previous
Curry madras
next
Winterse erwtensoep

Add Your Comment