Ingredients
-
450 gram voorgekookte aardappelen
-
3 dikke wortelen
-
2 grote uien
-
1 rookworst
-
70 ml halfvolle melk
Directions
Ik ben dol op stamppotten en vind dit dan ook een groot pluspunt aan de winter. Andijvie, boerenkool, wortel, ik ben overal voor in. Mijn lievelingsstamppot is dan toch met wortel en deze heb ik dan ook voor het eerst gemaakt deze winter. Eerder maakte mijn oma altijd de lekkerste hutspot ever, maar tot op heden heb ik nog niet haar geheime ingrediënt weten te ontrafelen. Voor nu: geniet van dit mega makkelijke recept voor hutspot!
Steps
1
Done
|
Omdat de aardappelen al zijn voorgekookt, hoef je deze niet meer te koken en te schillen (hoe handig)! |
2
Done
|
Maak de wortelen schoon, rasp ze en snijd ze in rondjes. Maak de ui schoon en snijd deze door de helft in ringen. |
3
Done
|
Gooi alles in een grote pan met water en laat dit 25 minuten koken. |
4
Done
|
Doe na 15 minuten de rookworst in een andere pan en laat deze 10 minuten koken. |
5
Done
|
Giet het water af en stamp de aardappelen, wortel en ui met een aardappelstamper. Voeg hier de melk aan toe om de stamppot iets romiger te maken. Voeg naar smaak peper & zout toe. Serveer samen met een halve rookworst (en misschien wat appelmoes, mmmm). Smakelijk eten! |