Dit heerlijke soepje heb je zo in elkaar gezet, kan eigenlijk niet misgaan en is heerlijk als bij-gerecht, maar kan je ook als maaltijdgerecht maken met wat extra noodles & groenten!
Stap 1: Snipper de ui & knoflookteentjes fijn.
Stap 2: Pak een grote soeppan en fruit kort de uitjes & knoflook aan met wat olie. Voeg daarna het gembersap & de tomatenpuree toe en bak dit kort (1 a 2 minuten) mee.
Stap 3: Voeg de bouillon, samen met de appelmoes, tomatenblokjes, kipfilet & suiker toe. Laat dit zeker 15 minuten pruttelen totdat de kipfilets gaar zijn. TIP: Snijd ze doormidden om te checken of ze gaar zijn.
Stap 4: Ondertussen kun je een omelet maken van de eieren. Dat doe je door ze in een kleine koekpan te bakkenn in wat olie tot een dunne omelet. Breng op smaak & laat ze afkoelen. Nadat ze zijn afgekoeld kun je deze in kleine stukjes snijden om straks te verdelen in de soep.
Stap 5: Als de kipfilets gaar zijn, haal je ze uit de soep & maak je pulled chicken met 2 vorkjes (je haalt de kip dus helemaal uit elkaar).
Stap 6: De rest van de soep pureer je mooi glad. Daarna kun je de geplukte kip terug in de soep doen en laat je deze nog zachtjes doorkoken & iets indikken. Voeg eventueel de maizena met 2 eetlepels water toe.
Stap 7: Verdeel de soep over de kommen en verdeel hierover de plakjes omelet. Enjoy!
Calorieën: 187 kcal Totaal vet: 5.7 g Totaal koolhydraten: 14.2 g Voedingsvezel: 2.1 g Proteïne: 19.2 g