Bananenbrood is een van die lekkere snack baksels die ervoor zorgen dat ik gezond blijf eten, maar toch kan genieten van iets zoets! Dit recept heb ik helemaal gemasterd en ongetwijfeld wordt dit ook jouw lievelingsrecept voor bananenbrood.
Stap 1: Maal de havermout fijn tot een meel. Meng dit met het amandelmeel, custardpoeder, bakpoeder en eventueel eiwitpoeder.
Stap 2: Plet daarna met een vork of blender de bananen totdat ze helemaal zacht zijn. Voeg hierbij de eieren toe en mix dit tot een glad beslag.
Stap 3: Meng daarna alle droge ingrediënten met de natte ingrediënten en mix tot een dik beslag.
Stap 4: Doe het mengsel in een bakvorm belegd met een bakpapiertje.
Stap 5: Zet dit voor 30 minuten in de oven op 180 graden. Dek daarna het bananenbrood af met een aluminiumfolie en zet nogmaals voor 10 minuten in de oven. Check altijd met een sateprikker of het bananenbrood gaar is!
Opdiening grootte: 1/10e plak
Calorieën: 160 kcal Totaal vet: 5 g Totaal koolhydraten: 22.3 g Voedingsvezel: 3.4 g Proteïne: 7 g
Gebruik de kortingscode FOODBYROMY voor kortingen en gratis producten bij @prozis!