Print opties:

Gezond & makkelijk bananenbrood

Bananenbrood is een van die lekkere snack baksels die ervoor zorgen dat ik gezond blijf eten, maar toch kan genieten van iets zoets! Dit recept heb ik helemaal gemasterd en ongetwijfeld wordt dit ook jouw lievelingsrecept voor bananenbrood.

Difficulty Beginner
Servings 10
Ingrediënten
  • 100 grammen havermout
  • 50 grammen amandelmeel
  • 20 grammen custardpoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 bananen (of 3 grote)
  • 2 eieren
  • scheutje vanille aroma
Bereidingswijze
  1. Stap 1: Maal de havermout fijn tot een meel. Meng dit met het amandelmeel, custardpoeder, bakpoeder en eventueel eiwitpoeder.⁠

  2. Stap 2: Plet daarna met een vork of blender de bananen totdat ze helemaal zacht zijn. Voeg hierbij de eieren toe en mix dit tot een glad beslag.⁠

  3. Stap 3: Meng daarna alle droge ingrediënten met de natte ingrediënten en mix tot een dik beslag. ⁠

  4. Stap 4: Doe het mengsel in een bakvorm belegd met een bakpapiertje.⁠

  5. Stap 5: Zet dit voor 30 minuten in de oven op 180 graden. Dek daarna het bananenbrood af met een aluminiumfolie en zet nogmaals voor 10 minuten in de oven. Check altijd met een sateprikker of het bananenbrood gaar is!⁠

Voedingswaarden

Opdiening grootte: 1/10e plak 

Calorieën: 160 kcal Totaal vet: 5  g Totaal koolhydraten: 22.3  g Voedingsvezel: 3.4 g Proteïne: 7  g 

Note

Gebruik de kortingscode FOODBYROMY voor kortingen en gratis producten bij @prozis!

Romy Vossen
Een echte foodie!

Hi, mijn naam is Romy en ik ben diëtist, productontwikkelaar én sta ook nog eens onwijs graag in de keuken! Koken & bakken is onwijs makkelijk en ik hoop mensen te inspireren tot het maken van heerlijke gerechten die ook nog eens makkelijk zijn én meestal ook gezond! Daarnaast houd ik onwijs van reizen en ook daarover deel ik graag mijn tips met jou!